Colet cu 27 de kilograme de flori de mină, descoperit și confiscat pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Urmau să ajungă în China - FOTO


La mai puțin de o săptămână de când Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj Napoca, au descoperit 45 de flori de mină în bagajele unei femei care care călătorea cu un zbor cu destinaţie Marea Britanie, agenții aeroportului au făcut o nouă descoperire.  Alte 27 de kg de flori de mină posibil din patrimoniul naţional au fost găsite într-un colet cargo.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj Napoca, împreună cu colegii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Cluj au mai descoperit astfel 14 bucăţi eşantioane de minerale de colecţie (flori de mină) susceptibile a face parte din patrimoniul naţional mobil. 

YzIwM2M0ZWE1ZTk3OTIyODkxYjJkNGNmYWI5MmM1MDM=.thumb.jpg

"În data de 16.01.2024, poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de lucrătorii vamali care au sesizat faptul că, în magazia cargo se află un colet de aproximativ 30 kg în care se află mai multe obiecte interzise.

Din verificări s-a constatat că pachetul a fost expediat de către o persoană juridică din România care ca obiect de activitate intermedieri în comerţul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, către o persoană fizică din China.

La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 14 bucăţi de eşantioane de minerale de colecţie (flori de mină), susceptibile de a face parte din patrimoniul naţional mobil, de diferite mărimi, de culoare neagră, în greutate totală de 27 de kilograme", informează Poliţia de Frontieră.

Deoarece coletul nu era însoțit de un certificat de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală în vederea continuării cercetărilor şi a stabilirii situaţiei de fapt privind suspiciunea săvârşirii infracţiunii de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal.

Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută de către organul vamal, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora.

ZDNhZmU2NzVmYzgzMDk2MzljYzYzNDQyYzFmN2I3Yw==.thumb.jpg

Captură pe Aeroportul din Cluj-Napoca! O femeie a fost prinsă cu zeci de flori de mină în bagajul de cală, când încerca să zboare în Marea Britanie

Comentarii Facebook