Miercuri 24 Aprilie

Clujul va avea un dispecerat integrat pentru preluarea urgentelor

Autoritatile din Cluj vor sa realizeze un Centru Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiilor si un dispecerat integrat, care sa permita preluarea in acelasi loc a urgentelor.

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a semnat acordul de cooperare dintre Consiliul Judetean si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Avram Iancu", care prevede realizarea, in cel mult 3 ani, a Centrului Judetean de Management al Situatiilor de Urgenta. Acesta presupune infiintarea Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiilor si a unui Dispecerat Integrat.

 

Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean, marele avantaj al noului centru va fi acela ca apelurile de urgenta vor putea fi preluate dintr-un singur loc, astfel incat toate institutiile responsabile (Politia, Serviciul de Ambulanta, Jandarmeria sau Pompierii) vor putea sa actioneze concertat, fapt care va scurta considerabil timpul de reactie.

 

"Existenta sistemelor-suport necesare autoritatilor locale pentru managementul situatiilor aparute in cadrul comunitatii – supraveghere video urbana, managementul traficului, etc., nu este suficient pusa in valoare din cauza faptului ca acestea nu sunt integrate. In fiecare an, la nivelul judetului, ne confruntam cu diverse situatii de urgenta care presupun implicarea tuturor institutiilor statului, astfel incat implementarea unui dispecerat care sa gestioneze unitar toate apelurile de urgenta este mai mult decat necesara si utila, coordonarea comuna conferind si un caracter preventiv actiunilor intreprinse", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Consiliul Judetean a locat deja pentru acest proiect suma de 250.000 de lei.

Comentarii Facebook