Clujul se vrea cunoscut la Bruxelles prin proiectul "Cluj-Napoca 2020 " Capitala Culturala Europeana"

 

Adunarea generala a Asociatiei "Cluj-Napoca 2020 – Capitala Culturala Europeana" si-a prezentat azi, 3 aprilie, activitatea si ultimele decizii pe care le-au luat cu privire la proiect.

La adunarea ce a avut loc la Clubul Casei Universitarilor au fost prezenti reprezentanti din fiecarei comisie de specialitate ce face parte din proiect.

"Cred ca este extrem de important ca UBB sa se implice in acest proiect. Clujul este un oras care merita sa castige aceasta distinctie si speram sa castigam. Vreau sa transmit si mesajul domnului rector, Ioan Aurel Pop care este de acord cu acest proiect si doreste ca pe viitor sa sustina orice idee in binele", a declarat prorectorul UBB, Flaviu Calin Rus.

Tot in cadrul acestei adunari, reprezentantii comisiei au supus votului o serie de propuneri, astfel ca in urma voturilor s-a decis ca directorul Terapia Rambaxy, Dragos Damian sa se ocupe de atragerea fondurilor la asociatie pentru desfasurarea activitatilor necesare si, de asemenea, asociatia a mai decis ca teologul Radu Preda sa fie liderul comisiei de Cultura Religioasa, aceasta fiind singura comisie care nu avea desemnat un reprezentant.

"Asociatia a atras deja 25.000 de lei din partea Consiliului Local pentru organizarea unei conferinte cu invitati internationali, a depus, de asemenea o solicitare catre Administratia Fondului Cultural National pentru a obtine suma de 2.500 lei pentru modernizarea paginii web, dar se redacteaza in continuare o solicitare impreuna cu Primaria Cluj-Napoca pentru a obtine si fonduri europene", a spus Florin Morosan, directorul Asociatiei "Cluj-Napoca 2020 – Capitala Culturala Europeana".

Proiectul este promovat si de "Trilulilu", cea mai mare comunitate online din Romania, impreuna cu cei de la ArtAct.

 

"Vrem ca prin acest proiect, Clujul sa devina din ce in ce mai cunoscut in Bruxelles. Vrem sa fim un oras care sa se faca cunoscut si atunci cand cineva pomeneste de Cluj sa se stie ca aici exista cultura, studenti si potential", a spus primarul Radu Moisin.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook