Clujul are un alt elev cu Sindrom Down care a luat BAC -ul. A luat ZECE la Istorie. UPDATE: Mama: ”Cezar nu are Sindrom Down”

 

Un alt elev cu Sindrom Down, care a absolvit Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, a obținut o medie extraordinară la examenul de Bacalaureat.

 

Inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus, a declarat pentru Știri de Cluj că după ce s-a scris în presă despre Mihai Mocean, elevul de la Liceul Adventist Maranatha care a obținut media 7 la Bacalaureat, a cerut o situație exactă inspectorilor de specialitate. ”Am făcut o mică analiză și am aflat că nu e singurul. Mai este un elev pe care îl cheamă Cezar Bogdan Cherebețiu și care a luat BAC -ul cu media generală de 9.20.

 

A avut nota 10 la Istorie. După câte am verificat în bazele noastre de date sunt doi elevi. Ei au beneficiat de condiții mai speciale de examen, având o oră în plus să scrie lucrările”, a declarat Valentin Cuibus.

 

Șeful Inspectoratului Școlar Cluj a precizat că media lui Cezar Cherebețiu este absolut impresionantă. ”Are o medie foarte bună. Este un lucru absolut deosebit și o dovadă în plus că ei se pot integra. Acest sistem de integrare a acestor copii în școlile normale este o soluție funcțională și care este benefică și pentru copil. Cred că îi dăm o șansă copilului”, a declarat Valentin Cuibus.

 

Cezar Cherebețiu a urmat toți cei patru ani de liceu la Nicolae Bălcescu. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Seful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a GAFAT în cazul elevului cu Sindrom Down! Mama tânărului: ”Fiul meu nu are Sindrom Down”

Comentarii Facebook