Miercuri 24 Aprilie

Exproprierile de la Aeroportul Cluj au născut un scandal uriaș. Coroian vorbește de FASCISM

 

Liderul consilierilor județeni PDL, Alexandru Coroian, a acuzat conducerea Consiliului Județean Cluj de o ”manieră fascistă” de conducere a lucrărilor ședinței de joi, 11 iulie.

 

Aleșii PDL din Consiliul Județean Cluj au părăsit sala de ședință în semn de protest.

 

Sunt niște întâmplări de-a dreptul revoltătoare atât în ceea ce privește conducerea Consiliului Județean Cluj, cât și modul în care se iau deciziile aici. Avem de-a face cu o manieră fascistă în care domnul Uioreanu înțelege să conducă lucrările acestor ședințe. Ni se taie dreptul de a comunica. Deci nu avem dreptul să ne spunem părerea la un alt proiect de hotărâre. Să nu putem să ne spunem părerea la următorul punct de pe ordinea de zi este o manieră fascistă, ilegală și dorim să protestăm prin părăsirea lucrărilor acestui consiliu.

 

Vis-a-vis de problema exproprierilor, părerea noastră este una cât se poate de clară și de fermă. Susținem continuarea lucrărilor la pistă. Am propus o soluție care să nu ducă la blocarea lucrărilor, dar din contră am propus o soluție elegantă de a face o nouă expertiză a terenurilor, pentru că domnii consilieri care au câte un pahar de apă pe masă, valorează mai mult decât suma pe 10 metri pătrați pe care vor domniile lor să o dea oamenilor. Este discutabil, dar și procedura întreagă care a stat la baza evaluării a fost total ilegală și netransparentă. Avem de-a face cu tot felul de datări aiurea a actelor, ceea ce ridică semne de întrebare.

 

Am dat o șansă să facem o nouă procedură. Durează maximum 2 săptămâni să mai facă o evaluare, pe care ne-o însușeam în condițiile în care e respectată legea. Domniile lor au interese ascunse, care nu au nicio legătură cu proiectul în sine, ci mai degrabă cu interesele de partid”, a declarat Alexandru Coroian.

 

După ce aleșii PDL au părăsit sala de ședință, restul consilierilor județeni au votat cuantumul despăgubirilor ce vor fi acordate proprietarilor de terenuri expropriați.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, l-a acuzat pe Alexandru Coroian, liderul opoziției, că vrea să blocheze lucrările la pistă. ”Proprietarii de terenuri, 130 de la număr, pot deschide acțiuni în instanță. Noi ne-am pazat pe o procedură și pe o evaluare a terenurilor”, a spus Uioreanu.

 

Conducerea PSD a acuzat la randul ei consilierii judeteni PDL ca sunt indiferenti la problemele clujenilor.

„Prioritatea zero în acest an pentru USL Cluj este Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, respectiv finalizarea noii piste de 2100 m. Lucrările sunt în grafic, iar noi o să facem tot ce putem pentru ca în acest an să fie funcţională. Este important sprijinul pe care l-am primit de la guvern, în valoare de aproximativ 120 miliarde de lei pentru devierea pârâului Murători şi Becaş. Singura atitudine a PDL Cluj în această problemă este boicotul. Reprezentanților PDL le sunt indiferente problemele clujenilor, blocajele unor proiecte fiind doar modalității derizorii de a se justifica că fac politică, opoziție” a declarat  Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Comentarii Facebook