Boc, despre rata COVID care sufocă Clujul: Le e lene să calculeze și să pondereze cazurile COVID-19 cu numărul de teste


Primarul Emil Boc a declarat că cei din Ministerul Sănătății și Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) sunt loviți de lene și refuză să schimbe modul în care se calculează numărul de cazuri, ținând cont de numărul mare de teste pe care îl face Clujul.

Nu ne afectează radical. Ne afectează faptul că nu se ține cont de numărul mare de teste care se face la Cluj în comparatie cu alte județe, dar ne bagă în aceeași oală ca infectare la mia de locuitori. Asta este profund nedrept la Cluj cu învățământul, cu HoReCa, cu joburile, cu economia clujeană.

Oamenii aceștia nu își scot ochii din calculator. Vom ajunge la fraza: Operația a reușit, iar pacientul a murit! Nu e normal, repet, să nu ponderezi numărul de teste, la rata de incidență.

Cei de la Cluj sunt conștiincioși și își fac teste, au școlile închise și afacerile închise.Celor de la București le este lene să gândească această ponderare, care este de ordinul evidenței și a normalității. Trebuie să fie modificat acest element, în care Clujul să fie ponderat la numărul de teste. Este o birocrație obtuză, iar din comoditate de a încerca să găsească soluții rămâne în paradigma că e mai simplu așa, decât să faci ceva”, a declarat primarul Emil Boc. 

Comentarii Facebook