Clujenii se RĂZVRĂTESC din cauza majorării impozitelor clădirilor nereabilitate cu 500%: Dăm în judecată!

 

Reprezentanții a zeci de asociații de locatari din Cluj-Napoca au protestat la Consiliul Local, cerând să fie revocată hotărârea privind majorarea cu 500% a impozitului pe clădirile nereabilitate. 

 

Noi locuim într-un imobil pe strada Baba Novac care este monument istoric, construit în secolul al XIX-lea, iar lucrările de reabilitare nu se pot face pompieristic în trei luni, fiind nevoie de diverse avize de la Ministerul Culturii şi de consultarea unor specialişti. Primăria este co-proprietar cu o cotă de peste 26% din imobil şi nu a făcut nimic pentru reabilitare. Noi, cei 8 proprietari, am început demersuri pentru executarea lucrărilor încă din februarie 2016 şi am achitat aproape 10.000 de euro costul proiectării pentru o lucrare estimată la 100.000 de euro. În cazul în care nu se revocă hotărârea de majorare a impozitului cu 500%, pe care o considerăm nelegală, ne vom adresa instanţei de contencios administrativ”, a afirmat unul dintre proprietari, la ședința Consiliului Local Cluj-Napoca, marți, 28 februarie. 

 

Un alt caz este reprezentat de clujenii care au făcut, în 2010, contracte cu Primăria pentru refacerea fațadelor, dar, încă, nu au fost începute lucrările. Aceștia locuiesc în pe Bulevardul Eroilor. 

 

În decembrie 2016 am obţinut certificatul de urbanism şi am trecut la colectarea celorlalte avize necesare ţinând cont de faptul că imobilul este monument istoric, dar acest proces de avizare va dura circa 6 luni. Hotărârea de majorare a impozitului cu 500% o considerăm vădit abuzivă, pentru că noi am început demersuri în vederea reabilitării clădirii”, a precizat un alt proprietar.

 

Impozitul în acest caz, spre exemplu, ar urma să crească de la 263 de lei, în 2016, la aproape 1400 de lei.

 

Primarul Emil Boc a spus că proprietarii locuințelor care sunt revoltați au bani pentru avocat, dar nu pentru refacerea fațadelor. 

 

Municipalitatea susține că multe imobile din centrul orașului reprezintă un pericol și trebuie refăcute, de urgență, de către proprietari. Până acum, au fost notificați 600 de proprietari de imobile din zona centrală pentru a reface fațadele. 

Comentarii Facebook