Cluj - Se lansează cartea despre familia de pitici din Maramureș care a supraviețuit la Auschwitz

 

O carte care spune povestea familiei de pitici din Maramureș care a supraviețuit la Auschwitz va fi lansată miercuri, 2 noiembrie, și la Cluj-Napoca. 

 

Incitanta poveste a familiei de pitici evrei din localitatea Rozavlea, județul Maramureș, a fost scrisă de jurnaliștii britanici Yehuda Koren și Eilat Negev. Cartea, tradusă în limba română, va fi lansată miercuri, 2 noiembrie, de la ora 13, la Muzeul de Artă din Cluj, în sala Tonitza a Muzeului de Artă (P-ța Unirii, nr. 30). 

 

Cartea ”În inimile noatre eram niște uriași” scrisă de Yehuda Koren și Eilat Negev este lansată în cadrul unui eveniment organizat de Fundația Tarbut Sighet în colaborare cu Muzeul de Artă Cluj. 

 

Povestea celor şapte oameni mici lăutari din satul maramureşean Rozalvea, care au supravieţuit lagărului de la Auschwitz, este o intensă poveste de viaţă care continuă să fascineze la zeci de ani de la odioasele experimente la care au fost supuşi de cunoscutul doctor nazist Mengele.

 

Trupa ”Liliput”, compusă din cinci fete și doi băieți, a început să devină cunoscută în anii '30. „Ovicerii”, aşa cum îi numeau vecinii lor pe membrii familiei Ovitz, au devenit celebri în întreaga Europă cu spectacolele lor de varietăţi, ajungând chiar să cânte pentru Regele Carol al II-lea.

 

Lansarea cărții va fi urmată de vizionarea unui documentar despre viața familiei Ovitz și de un moment artistic susținut de trupa de klezmer ”Mazel Tov” din Cluj.   

Foto: holocaustulcicatriceaistoriei.wordpress.com

Comentarii Facebook