Cluj-Napoca: Un trotinetist a fost lovit de o mașină pe strada Anina - FOTO


Un trotinetist a fost lovit de un autoturism vineri dimineața, în jurul orei 9.00, pe strada Anina din Mărăști.

Trotineta circula pe carosabil, pentru că în acel loc nu este pistă de biciclete. 

În Cluj-Napoca, potrivit regulamentului privind utilizarea trotinetelor, ”circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice se face în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, pe pistele de biciclete, iar în lipsa acestora pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

Utilizatorii trotinetelor electrice vor circula în locurile permise fără îngreunarea circulației celorlalți participanți la trafic, cu o viteză adaptată pentru desfășurarea în siguranță a circulației”.

Dacă un drum este prevăzut cu o pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h. Bicicletele, mopedele și trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare”, se arată în O.U.G. nr. 195/2002.

Foto: Aurel Stegerean / Info Trafic jud. Cluj

Comentarii Facebook