Duminica 27 Noiembrie

Ce spune Boc despre declarația lui Viktor Orban: ”Noi maghiarii nu suntem o rasă mixtă şi nu vrem să devenim o rasă mixtă”


Primarul Emil Boc l-a taxat din nou pe premierul Unagriei, Viktor Orban, care a declarat în România că ”noi maghiarii nu suntem o rasă mixtă şi nu vrem să devenim o rasă mixtă”.

Declarația lui Orban a fost făcută la tabăra de vară de la Băile Tușnad.

Am asistat la niște declarații ale premierului Ungariei Viktor Orban în România, care au menirea de a îngrijora, pentru că vin în aceeași linie de a reînvia demonii trecutului, a readuce conceptul biologic de rasă, ce a fost utilizat la declanșarea Celui de-al Doilea Război Mondial. Am văzut în ultima sa declarație că a mai retractat din ce a zis și a spus că a fost înțeles greșit.

Asta nu e adevărat. Viktor Orban a explicat foarte clar la Tușnad, despre conceptul biologic de rasă. Nu poți să accepți asemenea declarații. Ele trebuie clar taxate, respinse, izolate, pentru că dacă le lași să facă pui te trezești cu ce ne-am trezit în perioada interbelică. Abuzul este urmat de un alt abuz, iar apoi totul se transformă într-un coșmar.

De asemenea, nici celelalte viziuni de a critica la infinit NATO și UE nu pot fi acceptate. Nu poți ca lider al unei țări NATO și UE, cum este Orban, noaptea să poți dormi liniștit beneficiind de protecția lor, iar ziua să le critici ca și cum nu faci parte din ele. Nu poți să fii și în căruță, și pe jos”, a declarat Emil Boc.

Orban crede că alimentarea cu arme a Ucrainei este o greșeală, la fel cum este și amestecarea raselor.

Noi maghiarii nu suntem o rasă mixtă şi nu vrem să devenim o rasă mixtă. Ţările în care europenii şi non-europenii se amestecă nu mai sunt naţiuni”, a spus Viktor Orban.

Comentarii Facebook