Sambata 3 Decembrie

CLUJ: Incendiu la locomotiva unui tren PLIN cu azotat de amoniu FOTO


Un incendiu a izbucnit, azi-noapte, la locomotiva unui tren marfar.

Conform primelor informații, ISU Cluj a fost sesizată pentru a interveni la un incendiu izbucnit la locomotiva unui tren marfar, între localitățile Aghireșu și Stana (Sălaj).

"Două autospeciale pentru stins incendii au fost alertate, în jurul orei 3.40 pe parcursul nopții care a trecut, pentru a stinge flăcările care au cuprins sala mașinilor a unei locomotive, care tracta un tren marfar între localitățile Aghireșu și Stana(SJ)", informează ISU Cluj.

Mecanicul locomotivei a luat măsuri imediat ce a observat debutul incendiului, a oprit garnitura de tren și a desprins locomotiva afectată de restul garniturii de tren, izolând locomotiva pentru a permite intervenția imediată a echipajelor de pompieri. Garnitura de tren era constituită din două locomotive și 28 de vagoane, încărcate cu azotat de amoniu și se deplasa de la Târgu Mureș spre episcopia Bihor.

Flăcările au fost stinse în scurt timp, fiind evitată propagarea mai departe de limitele în care au fost găsite.

Au fost afectate cablajele electrice și câteva manșoane de cauciuc din construcția locomotivei, fiind afectată cca 5% din aceasta. 

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar  din cercetările preliminare, se pare, că incendiul a pornit de la un cablu electric defect.

Comentarii Facebook