Cinemateca gratuita la "Janis Cultural Cafe" (P) FOTO

Clujul are o CINEMATECA, cu INTRARE LIBERA!

 

Din nou, exista in urbea noastra o CINEMATECA. Se numeste "Cinemateca Janis Cultural Cafe'" si functioneaza in cadrul cosmopolitei Janis Cafe', de pe Eroilor 5, etaj, care la randul ei face parte din "grupul" Janis, adica 7 baruri/cluburi/cafenele, o prezenta din ce in ce mai cunoscuta pe plan local si nu numai. Spunem asta pentru ca ar trebui sa acceptam (si totodata sa incurajam) faptul ca si localurile pot si trebuie sa faca parte din oferta pe care un oras cu pretentiile Clujului o face diversilor trecatori, fie ei turisti sau studenti sau expati.
       
Cinemateca Janis se vrea o "a treia cale" de vazut filme, intre clasicul cinema si comodul "home cinema", fiecare cu avantajele si dezavantajele lui. La capitolul plusuri fata de cinema putem bifa posibilitatea de a bea orice este intr-un bar, servit  la masa fiind pe baza de apasat "butoane", de a fuma  si in general de a face tot felul de prostioare pe care la cinema nu le facem (ma rog, nu chiar orice) iar acasa n-au farmec. Corect, nu avem fotoliile "obscene" de la mall si nici butonul magic ce ne permite sa-l apasam, inainte de a lua o pauza de toaleta, dar sa fim seriosi, cum e aia sa vezi un film "de film" pe un meschin monitor de PC sau sa stai mai bine de 3 ore cuminte intr-un fotoliu de plus?

Cinemateca Janis este deci o carciuma de vazut filme, in conditii tehnice bunicele (proiector/ ecran maricel pe perete, sunet acceptabil). Si nu orice filme. Avand licenta "pro video", lista de filme propuse e generoasa, iar preselectia facuta de amfitrioni pare inspirata si ne-aleatorie. Daca m-as apuca acum sa enumar filmele pe carevas vrea sa le vad doar, m-ar prinde Pastele in ambele variante, deci va las placerea sa accesati voi pagina de Facebook a locatiei... http://www.facebook.com/cinematecajanis.

Pentru un cinefil e fara indoiala o placere, ca si admirarea fotografiilor cu actori celebri ce impanzesc peretii salii de cinemateca (cafeneaua cu pricina are o sala draguta, separata pentru proiectii, deci nu exista interferenta cu publicul volubil si "necinefil"). Demn de remarcat este si faptul ca oamenii acestia, gazdele, care au impresia ca romanilor le place intr-adevar sa vada filme, au programat nu mai putin de 6 (sase) filme pe saptamana, trei zile, de duminica pana marti, doua spectacole pe zi, de la 20.00 si 22.30. Duminica este seara de comedie, lunea sunt filme "noi" (dupa 1990), iar martea este dedicata filmelor vechi


Contact si rezervari: 07246JANIS si www.janis.ro

Comentarii Facebook