Patronul unui service din Floresti, arestat pentru ca repara "din pix" autoturisme implicate in accidente fictive


Patronul unui service auto din Floresti este cercetat de politisti pentru ca a reparat "din pix" autoturisme implicate in accidente fictive.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj au inceput cercetarea impotriva lui Cosmin Augustin Tise, patronul SC SC Autohaus Service SRL, din Floresti, in ianuarie 2012. Tise "este banuit ca in perioada martie 2009 - iulie 2011, in mod repetat, cu aceeasi rezolutie infractionala, la scurte intervale de timp, a participat la inselarea si pagubirea reprezentantilor mai multor societati comerciale din domeniul asigurarilor, cauzand o paguba totala de 658.705,30 lei.

Inculpatul a utilizat documente falsificate emise in numele SC Autohaus Service SRL prin care a atestat, in mod mincinos, pretinse reparatii la diverse autovehicule (...) In acest sens, solicita a se avea in vedere declaratia coninculpatilor Spaniol si Tamas, care au recunoscut inexistenta evenimentelor pretinse. De asemenea, solicita a avea in vedere si declaratia numitului Bos Sebastian, fost angajat a societatii comerciale apartinand inculpatului. Inculpatul a dat si declaratii in fata politiei pentru obtinerea autorizatiilor de reparatie", au precizat procurorii clujeni.

Tise este acuzat ca "in calitate de asociat si administrator la SC Autohause Service SRL a eliberat devize, note de calcul a reparatiilor precum si facturi de la service si care ulterior au fost folosite la intocmirea dosarelor de dauna depuse la mai multe societati de asigurare, parti vatamate in prezenta cauza, acte care nu aveau la baza efectuarea reala de reparatii, evenimentele rutiere declarate partilor vatamate fiind fictive. In sarcina inculpatului au fost retinute un numar de 22 de acte materiale de inselaciune", fiind eliberate acte ce atestau reparatii la autoturisme marca VW, Mercedes, Ford, Audi si Renault. 

Patronul service -ului auto din Floresti a fost arestat in luna ianuarie 2012. Aparatorul acestuia, Stefan Hosu, a declarat in fata instantei ca prejudiciul real este de 267.000 si nu de 600.000 de lei, asa cum sustin procurorii. Acesta a mai adaugat ca "supozitia exista, dar starea de fapt este ambigua, iar pentru propunerea arestarii preventive trebuie sa existe o stare de fapt care sa justifice acest pericol".

Cosmin Augustin Tise a adaugat ca este "nevinovat de comiterea actelor ce i se retin in sarcina, prin intocmirea devizelor nu considera ca a inselat societatile de asigurare", dar cu toate acestea a fost arestat de Tribunalul Cluj i-a dat mandat pe 29 de zile.

 

Tise est acuzat ca a inselat societatile de asigurari: Groupama Asigurari, Alliantz Tiriac Asigurari, Ardaf SA, Omniasig SA, Uniqa Asigurari SA, care s-au contituit parti vatamate.

Comentarii Facebook