Cine este Adrian Groșan, interlopul arestat la Cluj alături de Tudor Cîrje și Emil Horea Popa, în cel mai mare dosar de droguri al anului


Procurorii DIICOT Cluj au făcut captura anului în materie de droguri și au anihilat câțiva interlopi deosebit de periculoși.

Despre Tudor Cîrje se știe că a produs accidentul în care a murit o studentă nevinovată, în timp ce îi conducea Mercedesul și inițial a ieșit pozitiv la consumul de droguri. Emil Horea Popa ar fi locotenentul lui Cîrje și cel care ar fi dat foc unei mașini, pentru a-l amenința pe proprietar.

tudor-cirje.jpg

Foto: Tudor Cîrje

340373319_255439120252441_8904719566898882395_n.jpg

Foto: Emil Horea Popa

Adrian Groșan este un interlop mult mai periculos. El a avut probleme și cu autoritățile din Ungaria, fiind dat în urmărire internațională și depistat în România. El a fost acuzat că, în ianuarie - martie 2020, alături de Vasile Ciasar și Alex-Mihai Todica au bătut doi bărbați și au furat aproximativ 100.000 de euro.

Groșan și complicii au spart ușa și i-au legat pe cei doi, spunând că sunt polițiști. 

În 2018, Adrian Groșan a tâlhărit un om de afaceri din Bistrița. A intrat în casa lui Octavian Harșianu ajutat tot de Ciasar și un alt bărbat, fugind cu 30.000 de euro.

Tot Adrian Groșan apare și în dosarul lui Liviu Șipoș, fostul șef al Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Cluj. Groșan șantaja persoanele care eua urmărite de gruparea Șipoș, cu ajutorul unor dispozitive de interceptare și înregistrare a discuțiilor pe care le montau în locuințele acestora. 

A mai rezultat faptul că un alt nucleu al grupării infracționale, coordonat de inculpatul Ș.L., identifică oameni de afaceri pe care îi supraveghează, utilizând inclusiv mijloace tehnice neautorizate (dispozitive GPS și dispozitive de interceptare și înregistrare a convorbirilor purtate în mediul ambiental) și sub diferite pretexte solicită remiterea unor sume importante de bani, un rol important în acest sens în cadrul grupării avându-l numitul G.A (Groșan Adrian).

screenshot_2020-05-08_at_22.47.01_0.png

Dintre membrii grupului infracțional constituit în acest scop de către inculpatul Ș.L. au fost stabiliți numiții G.A., cu rolul de a șantaja persoanele vătămate, Z.C., cu rolul de a pătrunde fără drept în spații private și de a monta dispozitive de interceptare și înregistrare a discuțiilor purtate în mediul ambiental, precum și de a monta dispozitive GPS de urmărire a autovehiculelor persoanelor vătămate, N.N. , cu rolul de a pătrunde fără drept în spații private, de a realiza activități de acces ilegal la sisteme informatice și de a monta dispozitive de interceptare și înregistrare a discuțiilor purtate în mediul ambiental, precum și de a monta dispozitive GPS de urmărire a autovehiculelor persoanelor vătămate, precum și numitul ***, care la solicitarea membrilor grupării infracționale efectuează verificări în bazele de date specifice și le comunică membrilor grupului infracțional rezultatul verificărilor. Din probele administrate a rezultat faptul că inculpatul Ș.L. a fost șef al Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca”, precizat procurorii în propunerea de arestare preventivă.

Șipoș și Groșan au șantajat foști traficanți de droguri, despre care credeau că mai dețin bani ascunși. 

Șipoș s-a pensionat acum 18 ani din MAI, dar încă pretindea că este polițist. În decembrie 2019, aceştia s-au dus direct la un bărbat şi l-au ameninţat cu un pistol, iar sub pretextul că ar fi poliţişti antidrog, i-au solicitat ca în schimbul muşamalizării unui dosar fictiv ce ar fi fost deschis împotriva lui să le achite 200.000 Euro. Potrivit surselor, bărbatul ameninţat este Sfârlea Torino, care la începutul anilor 2000 a condus reţeaua Torino, care ar fi traficat 2 tone de heroină. În 2003, reţeaua a fost destructurată chiar cu contribuţia lui Liviu Şipoş, cel care conducea Brigada Antidrog din Cluj la acea vreme.

Cei trei aveau aproape 50 de kilograme de droguri

Tudor Cîrje, Emil Horea Popa și Adrian Groșan au fost arestați în 7 aprilie, după ce au fost depistați cu o cantitate impresionantă de droguri. 

În vara anului 2022, cei trei bănuiți ar fi procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Cluj.

La data de 6 aprilie a.c., unul dintre bănuiți a fost depistat în flagrant delict după ce ar fi comercializat aproximativ 800 de grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive (3-CMC).

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 1,7 kg de cannabis, 342.650 de lei, 4.165 de euro, precum și alte bunuri de interes în cauză.

În cursul zilei de 7 aprilie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au identificat un autoturism cu privire la care exista bănuiala rezonabilă că ar avea depozitate substanțe interzise la deținere.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, în interiorul autovehiculului, au fost descoperite și ridicate 26 kg de cannabis și 18 kg de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive (3CMC)

Cei trei au fost arestați.

Comentarii Facebook