Intalnire Nokia - sindicate: "Cum sa cerem compensatorii ca in Germania! Traim in Romania" VIDEO


Sindicalistii de la Nokia si Cartel Alfa Cluj au iesit cu buza umflata de la negocierile cu sefii Nokia Jucu: "Nu putem cere compensatorii ca in Germania. Noi traim in Romania!".

Sindicalistii sustin ca primele negocieri s-au limitat la discutarea procedurilor de disponibilizare.

"Am analizat si am antamat documentele privind procedura de disponibilizare. Le-am pregatit in vederea anuntarii autoritatilor conform cerintelor legale. Am gandit si am propus niste variante de aplicare, adica sa ne gandim la niste criterii de acordare a platilor compensatorii. Avand in vedere ca intalnirea a fost brusca si fara o pregatire prealabila, am propus fiecare din parti niste criterii si la urmatoarea intalnire, care va fi in urmatoarele doua - trei zile, sa le stabilim, urmand a intra sa discutam pe cifre absolute. Azi a fost o intalnire pregatitoare", a declarat Valentin Ilcas, presedintele Cartel Afla Cluj.

Acesta a mai spus ca toti angajatii isi vor primi salariile normale pana in 31 martie 2012, iar mai apoi vor incasa si salariile compensatorii. "Toti salariatii sunt angajati pana in martie 2012. Nu era vorba ca sunt angajati pana in decembrie si primesc trei salarii compensatorii. Din ceea ce ne-a declarat directorul general Nokia asa s-a comunicat: toti angajatii vor fi platiti pana la 31 martie 2012. Deci dupa 31 martie discutam de salariile compensatorii pentru salariatii care isi vor pierde locurile de munca la Nokia", a mai spus Ilcas.

Intrebat daca salariile compenstorii vor fi ca in Germania, unde s-au dat pana la 60 de salarii, circa 87 de mii de euro de angajat, Ilcas a da un raspuns socant: "Dar unde traim? In Romania traim!", lasand sa se inteleaga ca salariile compensatorii nu ar putea fi niciodata asemanatoare cu cele de la Bochum. "In Romania traim si vom discuta... Adica eu am inteles ca va referiti la valoarea absoluta. A, la numar de salarii. Vom vedea!", a mai spus Ilcas.

Discutiile vorfi reluate cel mai probabil miercuri, 5 octombrie.

 

Vezi si...

Angajatii Nokia Jucu au dat "ignore" protestului organizat de PSD si PNL in fata Prefecturii Cluj VIDEO

Comentarii Facebook