Cei trei inecati la Belis, cautati toata ziua! Este probabil sa fi fost bauti cand au traversat lacul cu barca VIDEO


Conditiile in care au disparut cele trei persoane din Rasca in zona lacului Belis incep incet sa se elucideze. Este foarte probabil ca cei doi barbati si femeia, care ii insotea, sa fi fost bauti.

Drama s-a produs cel mai probabil in seara zilei de luni, 28 august, cand cei trei s-au intors din satul Balcesti, unde au facut cumparaturi. Ei au traversat lacul spre locul unde innoptau dupa ora 21.00.

"Trageau lemne la padure si luni seara s-au dus in oras sa ia alimente si nu stiu ce au facut. Poate ca au baut si niste tuica si au venit seara tarziu, intre 9 si 10, au spus localinicii, ca sa treaca inapoi lacul", a povestit un localnic.

Rudele povestesc ca si-au sunat apropiatii de multe ori luni si marti, deoarece au devenit ingrijorati, neprimind nicio veste de la ei. "Miercuri am zis ca nu mai are rost sa stam. Socrul meu daca nu imi raspundea in timpul zilei la telefon seara ne suna", a spus ginerele unuia dintre cei disparuti.

In cursul diminetii de joi, cei trei au fost cautati si cu ajutorul salvamontistilor, dar toate indiciile stranse arata ca cel mai probabil cele trei persoane au fost inghitite de apele adanci ale lacului Belis.

"Din toate probele adunate de aici rezulta ca s-au inecat. Vor veni si cei de la ISU, de la scufundari, si am apelat si la colegii de la Targu Mures, care au echipamente si pot cobori la adancime. Am gasit galetile in care au adunat zmeura si o bucata de vasla rupta. Barca nu am mai gasit-o", a spus seful Salvamont Salvaspeo Valdeasa Cluj, Florin Mihut.


Comisarul sef Valentin Rusu, seful Birouui Investigatii Criminale din cadrul IPJ Cluj, a declarat ca "din primele cercetari s-a stabilit ca in 28 august, trei persoane aflate in zona au incercat sa traverseze lacul cu o barca, dar din primele cercetari se pare ca nu au ajuns pe celalalt mal. Nu avem date cu privire la situatia concreta in care se aflau, dar este vorba despre doi barbati si o femeie, care se aflau la cules de fructe de padure in aceasta zona".

 

Cautarile vor fi reluate vineri, 2 septembrie, cu ajutorul mai multor echipe de scafandri.

Comentarii Facebook