,,Ce nu vă place la Cluj?”- Care sunt principalele probleme cu care se confruntă locuitorii orașului


Un clujean a vrut să afle cu ce probleme se confruntă cei care locuiesc în Cluj-Napoca. Astfel, a întrebat locuitorii orașului, pe platforma Reddit ,,Ce nu vă place la Cluj?”, încercând să afle, dacă este posibil, și o posibilă rezolvare la problemele ridicate de cei care locuiesc în Cluj-Napoca.

,,Ca în orice alt oraș, Clujul are și bune și rele, dar sunt curios să aflu care sunt problemele cele mai presante cu care vă întâlniți. Ce mă interesează e atat menționarea problemei, cat și precizarea unei sau unor soluții ale acestei probleme. De fapt, ce mă interesează cel mai mult sunt soluțiile.”, a scris acesta.

Răspunsurile nu au ezitat să apară, principalele neplăceri ale cetățenilor fiind prețurile, parcările, aglomerația și poluarea.

,,Aglomeratia. Preturile. Lipsa parcarilor (sau mai degrabă managementul infect al primăriei vizavi de parcări).

Soluție la parcări: renunțarea la abonamentele nominale și introducerea abonamentelor pe cartiere, pentru riverani. O sa se încaseze mai mulți bani la primărie (din moment ce mai mulți o sa plătească pentru abonament) și o sa se rezolve și problema parcărilor care raman goale jumătate de zi si a mașinilor parcate pe unde se apuca.

P.S. Mi-am amintit acum, parcă și oamenii s-au schimbat, nu mai e atmosfera aia relaxată, oamenii in general mi se pare ca au devenit mult mai judgy si nesimtiti.”, a răspuns un internaut.

Alții au fost de aceeași părere, menționând și lipsa spațiilor verzi și problemele în trafic. 

,,Aglomerația și poluarea. Chiar dacă mergi pe jos și cu autobuzul, poluarea de pe străzile principală e cam naspa. Nu mi se pare ca mai e Clujul la fel de activ cum era înainte de pandemie dpdv evenimente. Cultural mi se pare ca are încă mult de lucrat. Nu ai foarte multă diversitate. Betoanele. Orice spații noi sunt amenajate de primărie, primează betoanele.

Mi-ar plăcea mai multe spații verzi. Prea puține parcuri pentru câți oameni sunt. Prea puțini km de pista amenajată pentru alergat care să fie într-adevăr OK (dpdv anatomic) pentru alergat distanțe lungi. Șoferii. Zici ca nu există poliție în orașul ăsta la ce văd în trafic la unii șoferi. Ieri era să mă calce unu care circula interzis pe o stradă cu sens unic și era cu telefonul în mâna.

Lăcomia mi se pare ca se simte din ce în ce mai tare în comunitate. Parcă toată lumea vrea să îți vândă ceva. Și elitismul, care e menționat și de alții în comentarii. Edit: am uitat de climă”, a adăugat altul. 

Printre răspunsuri au existat și persoane din comentarii care se plâng de atitudinea clujenilor. 

,,Clujenii care fac spume la gură dacă le expui de ce orașul ăsta nu e de 5 stele. Soluție, nu te muți la Cluj ca să “nu-i aglomereze toate vinilurile”

,,Faptul că oamenii încă mai cred că orașul ăsta e pâinea lu’ Dumnezeu.”

,,Atitudinea elitistă a acelor cetățeni ce au impresia ca un certificat de naștere de Cluj-Napoca le urca statutul social sau ceva. Nu am solutie, oameni de genul găsești peste tot. Dar aici pare totul mai amplificat.”, au comentat mai multe persoane. 

Comentarii Facebook