Carpatair a curatat de gheata avionul cu matura si luni dimineata la Cluj! Vezi marturia unui angajat VIDEO


Angajatii Carpatair au curatat si luni dimineata avionul de gheata cu matura, inainte de cursa Cluj - Timisoara.

"Azi dimineata (n.red. luni, 17 octombrie) nu s-a acceptat degivrarea de catre comandantul aeronavei Carpatair, care efectua zborul spre Timisoara, desi existau depuneri de chiciura si gheata sub ea, intrucat sambata a plouat. Avionul stationeaza de sambata pe platforma. Toata ziua de duminica a fost ger, asta noapte la fel, deci sub chiciura putea fi si gheata.

S-a refuzat operatiunea si personalul lor tehnic a initiat aceasta opertatiune cu o matura, care iarasi trebuie discutat cand se foloseste. Au incercat sa indeparteze chiciura si gheata de sub chiciura cu matura.

Mi s-a spus ca acelasi lucru s-a intamplat si sambata sau azi s-a repetat ce a fost sambata. Tot asa avionul a stat pana cand s-a incalzit si tot metoda lor de interventie a fost matura.

Zborul a intarziat pentru ca nu s-a topit de la sine gheata, neacceptand operatiunea de degivrare cu apa calda si solutie specifica. A stat pana cand s-a topit de la soare. Aproximativ am asteptat o ora.

Este impotriva tututor reglementarilor. Avionul trebuie sa fie curat declarat cand este miscat de pe loc. Depunerile respective afecteaza atat forma, profilul aerodinamic al avionului, greutatea si, in anumite situatii, senzorii de viteza si presiune", a declarat seful operational de tura din cadrul Aeroportului International Cluj, Valeriu Varga.

O declaratie similara a dat si directorul Aeroportului, David Ciceo, dar reprezentantii Carpatair au negat faptul ca aeronava a fost curatata cu matura.Vezi AICI ce a spus Ciceo.

 

Oficialii companiei aviatice s-au revoltat si au anuntat ca anuleaza zborurile de la Cluj si inchid baz operationala. "Directorul Aeroportului Cluj incearca sa hartuiasca in disperare compania Carpatair pentru plangerea pe care aceasta a depus-o la Comisia Europeana. Operatorul aerian a acuzat in plangerea sa aeroportul ca subventioneaza, incepand cu 2007, pe unul din concurentii sai cu sume care se apropie de 20 milioane de euro, masura respectiva prejudiciind grav mediul concurential, mai multe companii aeriene fiind nevoite sa-si sisteze cursele pe care le-au zburat in mod traditional de pe aeroportul Cluj", au precizat reprezentantii Carpatair.

 

David Ciceo va fi dat in judecata de compania aviatica.

Comentarii Facebook