Care este stadiul lucrărilor de pe strada Horea. Vezi când se va circula din nou pe 2 benzi FOTO



Lucrările la strada Horea, din centrul municipiului Cluj-Napoca, au început la sfârșitul lunii aprilie, însă va mai dura până când aceasta va fi terminată.

Totuși, municipalitatea anunță că de la sfârșitul acestei săptămâni se va circula din nou pe două benzi, până la strada Cloșca.

Primarul Emil Boc a făcut o vizită pe șantier și a anunțat care este stadiul lucrărilor.

I. Banda dreaptă în direcția Pod Horea - Gară este la stadiul de fundație de piatră spartă (pe care se aplică asfaltul) până la intersecția cu strada Cloșca;

Urmează să fie turnate două straturi de asfalt. Termen: joi, 21 mai.

Această bandă va fi redată circulației rutiere. Termen: vineri, 22 mai.

Ultimul strat de asfalt (uzură) va fi turnat la finalul lucrărilor pe întreaga stradă.

Concluzie: în direcția Pod Horea - Gară, până la strada Cloșca, se va circula pe 2 benzi începând cu ziua de vineri, 22 mai 2015.

II. Banda stângă în direcția Gară (de la strada Crișan până la strada Caragiale) se află la stadiul de săpătură și va fi adusă la stadiu de asfalt (2 straturi). Termen: 18 iunie 2015.

III. Lucrările pe tronsonul Strada Cloșca - Gară (tronson neînceput înca) se vor finaliza până la data de 1 august 2015.

IV. Lucrările pe tronsonul Pod Horea - strada Crișan (stânga) vor începe la data de 25 mai 2015.

În paralel cu aceste lucrări se vor mai derula următoarele activități:

- montare bordură pentru delimitare trotuare și piste de biciclete;
- amenajarea parcărilor;
- realizarea fundațiilor pentru noii stâlpi de iluminat - vor fi înlocuiți toți stâlpii, nu vor mai fi cabluri pe stâlpi;
- pavarea cu granit a trotuarelor.

La finalul lucrărilor de infrastructură de pe strada Horea vor fi plantați aproximativ 150 de arbori (înainte au fost 138)”, a anunțat Emil Boc.

Comentarii Facebook