Clujean cercetat pentru evaziune fiscală. Și-a tras câteva mii de euro din impozite


Polițiștii clujeni cercetează un bărbat pentru evaziune fiscală, acesta fiind bănuit că ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat peste 13.000 de lei, reprezentând impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti de investigare criminalităţii economice din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 59 de ani, din Tritenii de Jos, pentru evaziune fiscală”, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale Câmpia Turzii, respectiv în calitate de angajator, ar fi omis să vireze, în 30 de zile de la scadenţă, impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului a fost estimat la 13.000 de lei, din care, până în acest moment, poliţiştii au reuşit să recupereze aproximativ 4.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Comentarii Facebook