Captură impresionantă de petarde și artificii! Polițiștii clujeni au confiscat 8000 de kilograme de materiale pirotehnice


Polițiștii clujeni au confiscat 8000 de kilograme de artificii și petarde, găsite cu ocazia unor percheziții domiciliare. Un bărbat din Suceava este cercetat acum pentru vânzarea ilegală de materiale pirotehnice.

,,Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au pus în aplicare 5 percheziții domiciliare, în data de 23 decembrie, într-o cauză penală privind infracțiunea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În fapt, din cercetările polițiștilor a reieșit că în perioada noiembrie-decembrie 2023, un bărbat de 29 de ani, din județul Suceava, ar fi deținut și comercializat, fără drept, articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, prin intermediul unui site web.”, informează IPJ Cluj.

8000 de kilograme, 30.000 de euro și peste 1,7 milioane de lei 

În urma perchezițiilor desfășurate în municipiul Cluj-Napoca, polițiștii au descoperit și indisponibilizat aproximativ 8.000 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F2, F3, F4 și P1.

De asemenea, au fost ridicați peste 1.731.000 de lei, din care despre aproximativ 526.000 de lei existând indicii că ar reprezenta rambursuri de la firme de curierat și 30.050 de euro.

,,Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis IPJ Cluj.


Comentarii Facebook