Miercuri 24 Aprilie

Calin Stoia in dosarul cu "Number one": Il stiu pe Emil Boc, dar nu ma bat pe burta cu el


Calin Stoia, trimis in judecata sub acuzatia de trafic de influenta, intr-un dosar disjuns din cel al lui Sorin Apostu, a pledat nevinovat la infatisarea de luni, 5 martie.

Avocatii acestuia au solicitat ca dosarul sa fie retrimis spre cercetare la DNA Cluj pentru ca acuzatiile sunt nefondate, dar cererea i-a fost respinsa de judecatorii de la Tribunalul Cluj.

Stoia a fost interceptat de SRI si de procurorii DNA in timp ce vorbea la telefon cu un om de afaceri din Valcea, Bold Bujorel, caruia i-ar fi promis ca, prin relatiile de la Guvern care duc pana la "Number one", poate sa ii faciliteze alocarea unor fonduri guvernamentale, pentru primaria comunei Ionesti, judetul Valcea. Banii urmau sa mearga la o firma, care avea de recuperat o datorie veche de doi ani de la municipalitate.

In fata judecatorului, Stoia a spus ca este nevinovat si ca nu stia cine este firma pentru care Bujorel Bold i-a cerut ajutorul. "Il cunosc pe Boc, dar nu ma bat pe burta cu el. Ma declar nevinovat de faptele imputate. Pe Bold Bujorel l-am cunoscut in urma cu un an jumate la golf. M-a sunat cand eram la Paris si mi-a spus ca vrea sa discute cu mine, dar nu mi-a zis despre ce era vorba. Cateva zile mai tarziu l-am sunat ?i el mi-a spus ca ar fi o societate care are nevoie de recuperat bani. Fara sa imi spuna ce. Cred ca sunt niste speculatii ale acuzarii contrare adevarului cu privire la discutie. Nu am lansat niciun zvon ca am influenta asupra unor persoane din Guvern, aratand ca nu am cum sa il ajut. Desi il cunosc pe ministrul Boc de cand era primar, nu am nicio relatie cu dansul si nu imi permit sa apelez la dansul pentru nicio problema" a afirmat Calin Stoia.

Urmatorul termen al procesului va avea loc in 5 aprilie.

 

Emil Boc, "number one", in dosarul lui Calin Stoia: "Sunt oameni care pentru 100.000 de euro nu se dau jos din pat" INTERCEPTARI

Stoia in dosarul "Fonduri de la Guvern": Imi dai numarul de telefon pe Facebook si te sun de pe cartela INTERCEPTARI

Comentarii Facebook