Numar record de studenti de la UMF Cluj inscrisi pe listele de voluntari SMURD VIDEO

 

Cursul de initiere pentru formarea de paramedici in cadrul SMURD a avut loc in 5 martie, la Centrul de Aptitudini Practice si Simulare in Medicina din cadrul UMF Cluj unde au participat peste 500 de studenti, amfiteatrul fiind plin.

 

"In istoria SMURD -ului cred ca ceea ce vad azi este cel mai mare numar de studenti care au venit pentru a fi voluntari in SMURD. Este un lucru extrem de imbucurator, pentru ca ei vor oferi, dupa ce vor parcurge tot cursul, ajutor din suflet, isi vor dedica timpul lor liber SMURD-ului. Vor lucra in binele comunitatii, pentru binele oamenilor si sunt convins ca  vor intra cu mare usurinta in familia SMURD, pentru ca ceea de inseamna de fapt SMURD este o mare familie", a spus generalul de brigada Vasile Somlea, seful ISU.

 

La acest curs au fost invitati sa participe studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", deoarece "sunt oameni cu care suntem pe aceeasi unda de lungime, oameni cu care ne putem intelege si care au ceva cunostiinte elementare", a precizat Cristian Ursu, coordonatorul SMURD. 

 

In cadrul primului curs, studentilor le-a fost prezent programul dupa care vor lucra. De asemenea, acestia au fost informati despre avantajele si dezavantajele pe care le presupune aceasta activitate si situatiile cu care se vor confrunta de-a lungul experientei in cadrul SMURD. 

 

"Veti lucra impreuna cu pompierii. Va veti bucura impreuna cu ei, veti suferi impreuna cu ei. Pentru noi, pompierii SMURD au insemnat onoare, durere, rigoare, pasiune, daruire si mult suflet. Va doresc succes", a mai spus generalul de brigada Vasile Somlea, seful ISU. 

 

In cadrul cursului, Andrei Balan, coordonator SMURD, le-a explicat studentilor ce inseamna sa fi paramedic la SMURD, dar le-a pus si care va fi programul cursurilor.

 

Programul este urmatorul: 

 

-In perioada 5-22 martie vor avea loc cursuri, intre orele 16:00-18:00

-Intre 26-30 martie va avea loc primul examen, care va consta in 100 de intrebari, dupa care, dintre cei 500 de studenti

inscrisi la curs, vor ramane 100.

 

A doua etapa, va avea loc intre 2-13 aprilie, perioada in care vor avea loc mai mult cursuri practice, de luni pana vineri, de la ora 18:00. Apoi, viitorii paramedici vor sustine un al doilea examen, intre 23-27 aprilie, examen dupa care vor ramane numai 50-60 de medici.

 

"Vreau ca atunci cand cade un om pe strada langa voi, sa nu ii intoarceti spatele, ci sa puteti sa ii acordati ajutorul necesar", a incheiat Andrei Balan.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook