Duminica 28 Aprilie

Cafeneaua socială, Cofeels, unde lucrează tineri cu dizabilități, a fost salvată de la faliment: ”Mulțumesc din suflet, oameni buni!”


Cafeneaua socială Cofeels, Cluj-Napoca, unde lucrează persoane cu dizabilități, a fost salvată de la faliment, după ce comunitatea s-a unit și a comandat un număr impresionat de pachete cafea. 

Cofeels este organizat ca un SRL, cu diferența că 90% din profit este destinat scopului social. Când achiziționezi o cafea/produs faci un pas spre a le oferi o viață mai bună celor care nu pot vedea lumea cum o facem noi.

Proprietarul, Lucian Butnaru, un tânăr din Iaşi cu deficienţe de vedere, spunea zilele tercute că are de achitat datorii de 31.000 lei pentru a ține deschisă cafeneaua. Acesta a cerut ajutorul pentru a vinde cel puțin 2400 de pachete de cafea Seaside până la Crăciun, pentru a acoperi această ”gaură”. Ei bine a vândut 4.000 de pachete în câteva zile, după ce problema lui a apărut în foarte multe locuri. Știrea publicată de Știri de Cluj a fost citită de aproape 15.000 de oameni, dar informația a fost distribuită și de influenceri de la nivel național.

N-am crezut că-i posibil să ajungem la peste 4000 de pachete. Am oprit comenzile și se pot plasa doar precomenzi. Este important să spun și aici că absolut toate comenzile vor fi livrate! O sa dureze, însă eu vă promit că fac tot ce pot ca să expediem toate comenzile până pe 15 decembrie. 

Comenzile plasate cu ridicare din locație: după ce procesăm comanda (impachetat) te vom apela și-ți vom spune că e gata de ridicat. Spațiul nostru este limitat și ne-ar ajuta dacă veți putea veni să ridicați comenzile în 24 de ore de la momentul în care vă vom anunțat că poate fi ridicată comanda”, a spus Lucian Butnaru. Acesta a absolvit la Cluj o facultate și un master, iar din 2021 a deschis cafeneaua socială. Banii pentru investiție, 100.000 de euro, au provenit din fonduri europene, iar în proiect lucrează cinci oameni, dintre care patru au dizabilităţi.

Vă sunt recunoscător și celor care ați spus că n-a fost bine ce am făcut. Niciodată n-aveam cum să știu dacă va fi bine sau nu să scriu acea postare. Nici eu n-am fost 100% convins că voi ajunge așa repede la obiectiv. Însă reacția comunității mi-a dat multă încredere! 

Săru` mâna oamenilor! Sunt copleșit cât de tare ați reacționat și mă bucur din tot sufletul că veți avea la masa de Crăciun cafeaua noastră, e o onoare! Mă înclin. 

După acest eveniment sper să avem mai des curajul să spunem public și lucrurile alea grele care ne fac să mai rupem proiecția perfecțiunii din online și să ne dăm șansa să fim oameni buni!

Mulțumesc din suflet, oameni buni!”, a încheiat Lucian.

Comentarii Facebook