Boc vrea concert pilot la Cluj, care să dea tonul relansării VIEȚII! Participă cei vaccinați și cu test PCR


Emil Boc vrea un concert pilot care să testeze cât de periculos este un astfel de eveniment public pentru transmiterea COVID-19.

Avem exemplul de  la Barcelona, când au avut curajul să organizeze un concert cu 5.000 de persoane, cu reguli stricte și urmărire 30 de zile post-eveniment. Am oferit Guvernului posibilitatea de a testa la Cluj, pentru că avem infrastructura aferentă, dorința organizatorilor de evenimente, costul testului antigen nu este suportat din bani publici, este suportat în prețul biletului. După acel model de la Barcelona, să testăm un concert pilot și la Cluj, concert care să stea la baza deciziilor luate de autoritățile naționale pentru deschiderea treptată și a pieței evenimentelor, concertelor, teatrelor și a altor evenimente cu impact. Aș mai adăuga la testul pilot un test PCR, făcut cu maxim 72 de ore înainte de eveniment, plus cei care s-au vaccinat cu ambele doze”, a spus Emil Boc, la Europa FM

Totul depinde de București, care trebuie să aprobe ideea. ”Sper ca grupul de lucru de la Ministerul Culturii să ofere Clujului această șansă, noi suntem pregătiți. Dacă va fi organizat, e nevoie de o derogare de la legislația națională în mod clar, pe actuala legislație noi nu putem să organizăm, chiar dacă ne-am dori”, a mai spus Emil Boc.

Un astfel de concert a avut loc la Barcelona, dar încă nu se cunosc concluziile experimentului. 

Comentarii Facebook