Boc va merge la concertul-test de la Opera Cluj: „Mi-am luat bilet”



Primarul Emil Boc a anunțat că s-au vândut deja 200 de bilete pentru evenimentul-pilot ce va avea loc la Cluj-Napoca. La acest spectacol vor putea participa doar persoanele vaccinate cu ambele doze, iar masca va fi opțională. Edilul a spus că nu știe dacă o va purta sau nu.

Mi-am luat bilet. Am susținut evenimentul cu toată convingerea. La acest eveniment se poate purta mască sau nu. Eu o să văd la fața locului dacă o voi purta, însă voi avea masca la mine. Sper să vină cât mai mulți clujeni”, a spus primarul la radio.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca își ridică, după mult timp, cortina cu o operă în concert. prezentată în premieră cu publicul în sală: FAUST de Charles Gounod. 

La un an de la închiderea sălii de spectacole, suspendarea evenimentelor oferite cu sala plină și prezentarea a peste 100 de transmisiuni online, artiștii teatrului liric clujean își reiau activitatea în aplauzele publicului, datorită acestui prim test al programului-pilot inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-napoca, program ce include Opera Națională Română din Cluj-Napoca printre instituțiile alese să ofere spectacole pentru publicul imunizat, alături de Opera Națională București și Teatrul Național București.

Condițiile de participare la spectacolele test:

-Evenimentul este deschid doar persoanelor vaccinate cu ambele doze, dacă de la rapel a trecut o perioadă de cel puțin 10 zile. Sala va fi ocupată în proporție de 70%, urmând ca treptat să se extindă, în funcție de evoluție situației epidemiologice.

-Accesul spectatorilor în sală se va face pe baza buletinului, scanat de o platformă pusă la dispoziție de STS, de personalul abilitat al instituției, care va certifica electronic schema completă de vaccinare împotriva COVID-19.

De asemenea, întreg personalul Operei Național este cu schema completă de vaccinare sau testat cu test PCR cu mai puțin de 72 de ore înainte de eveniment.

-Biletul achiziționat de spectatori nevaccinați NU va asigura accesul acestora la evenimente. Totodată, contravaloarea biletelor achiziționate de aceștia NU va fi returnată. Intrarea publicului în sala Operei se va face gradual și clar direcționat pe 9 porți de acces, pentru a evita interacțiunile îndelungi ale participanților.

-Accesul publicului se va face cu cel puțin 1 oră înainte de spectacol. Ușile Operei se închid cu 15 minute înainte de începerea reprezentației. Participanții își asumă faptul că purtarea măștii NU este obligatorie în timpul spectacolului și că riscul de a contacta boala COVID-19 - deși redus semnificativ - se menține.

-Organizatorii NU se fac responsabili în cazul în care, în urma participării la eveniment, membri ai publicului vor fi confirmați cu boala COVID-19. În acest cadru optimist al redeschiderii, Opera clujeană își redezvăluie scena cu premiera operei în concert FAUST de Charles Gounod – prezentată pe 15 mai 2021, de la ora 19:00.


Comentarii Facebook