Renunțarea la măști în exterior pentru toată lumea e incorectă. Cherecheș: „Liderii noștri nu au curajul să ia decizii corecte, să nu se supere oamenii”


Răzvan Cherecheș, expertul în sănătate publică de la UBB, consideră că e o idee bună să se renunțe la masca de protecție în exterior, având în vedere rata scăzută de infectare cu COVID, din ultima vreme. Totuși, i se pare incorect că nu se face diferență între persoanele vaccinate și cele nevaccinate.

În SUA pot renunța la mască doar cei vaccinați

Acesta a relatat pe Facebook faptul că e incorect modul în care procedează liderii României și cea mai corectă mișcare, față de persoanele care s-au vaccinat, ar fi fost ca doar ele să aibă posibilitatea renunțării la masca de protecție:

corect = renunțarea la măști pentru cei vaccinați (CDC în SUA)

incorect = renunțarea la măști în exterior pentru toată lumea (România)

Dacă le dai studenților un test și le dai 10 tuturor, indiferent dacă au învățat 10 ore sau nu au învățat deloc, nimeni nu va mai învăța nimic pentru testul următor. Liderii noștri nu au curajul și responsabilitatea să ia deciziile corecte, sunt prea preocupați să nu se supere oamenii! Relaxarea purtării măștii pentru toți va duce la scăderea ritmului de vaccinare și va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal!

Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinați ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) și i-ar fi stimulat pe restul să se vaccineze”, susține Cherecheș.

Comentarii Facebook