Boc: ”Nu poți să mergi la Teatrul Cluj și să cadă scaunele sub tine”. Toaletele sunt ca în Gară

 

Primarul Emil Boc a declarat că scaunele de la Teatrul Național Cluj cad sub spectatori și nimeni nu poate face amenajări. 

 

Cu ocazia descentralizării am cerut ca și municipalitățile, care au fonduri, să se implice în susținerea cu bani a teatrelor. Pe partea de investiții, administrațiile locale nu au cadrul legal să finanțeze investițiile, pentru că legea nu permite să investim acolo unde nu suntem proprietari.

 

La spitale s-a găsit o soluție, dar la teatru nu se poate.

 

Mă simt prost când mă duc la teatru și văd că se dărâmă scaunele de sub noi. Sunteți clujeni și știți problemele. Cu o sumă de până la un milion de lei faci brici teatrul în interior, de la scenă la scaune. Vrem să fim Capitală culturală europeană și nu mă pot duce la teatru și se dărâmă scaunul sub mine”, a declarat Emil Boc. 

 

Primarul l-a abordat pe vicepremierul Liviu Dragnea și i-a cerut să schimbe legislația. ”Domnul Dragnea a fost foarte deschis și trebuie să convingă ministrul Culturii să găsească o soluție. Poate fi și soluția să ni-l transfere în proprietate, cu administarea din nou la minister. 

 

Când mă duc la teatru, lumea se uită la mine și zice domnule primar, dar scaunul se strică și din nefericire legea are problema că la Cluj, Timișoara și Iași, unde sunt teatre naționale, să se intervină pentru că nu sunt în subordinea administrațiilor locale”, a mai explicat edilul.

 

La Cluj, nici Primăria Cluj-Napoca și nici Consiliul Județean Cluj nu pot susține cu fonduri renovarea teatrului. 

 

Primăria Cluj-Napoca a primit o solicitare de un milion de lei din partea conducerii teatrului.

 

Toalete infecte la Teatrul National Cluj! OPC sesizat dupa Balul Operei VEZI FOTO

Comentarii Facebook