Secuimea mărșăluiește în Covasna pentru autonomie. Un depudat PSD cere interzicerea manifestării


Peste 100.000 de oameni sunt așteptați la Covasna pentru a participa la marele marș pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Manifestanții cer respingerea proiectului de regionalizare, aşa cum l-au gândit guvernanţii și plănuiesc plănuiesc formarea unui lanţ uman de 45 de kilometri.

Deja mii de secui s-au strâns la Covasna și au asupra lor pancarde în limbile română şi engleză, cu inscripţii precum "Vrem autonomie, nu independenţă", "Ţinutul Secuiesc, cealaltă faţă a României", "România este şi ţara noastră", "Autonomia nu înseamnă independenţă, înseamnă eficienţă", potrivit Mediafax.

Deputatul PSD Bogdan Diaconu, a făcut o declarație halucinantă prin care cere interzicerea mitingului, sub pretextul că acesta este o manifestare anti-socială și anti-românească.

"Manifestările autonomiste precum marșul secuilor de astăzi trebuie interzise prin lege. Marșul secuilor de astăzi face parte din categoria manifestărilor anti-statale și anti-românești tot mai dese din ultima perioadă, iar acest tip de activități trebuie interzis prin lege. Fac de aceea un apel către toți parlamentarii și către toate partidele românești să sprijine adoptarea proiectului meu de lege aflat în dezbaterea Parlamentului care prevede interzicerea manifestărilor și a organizatiilor de tip extremist. Prin această lege, activitățile de disoluție și dezintegrare a statului român, care atacă în mod direct fundamentele Constituției, ar deveni istorie", spune Diaconu într-un comunicat.

 

Foto: Mediafax

Comentarii Facebook