Boc a fost speriat de petarde: La Cluj-Napoca a fost teatru de război! Susțin interzicerea


Primarul Emil Boc a precizat că, în noaptea de Revelion, în fața Teatrului Național, a fost un adevărat teatru de război, după ce s-a terminat focul de artificii. 

Susțin orice formulă legală de restricționare, mergând chiar și până la interzicerea anumitor categorii de petarde în spații și locuri publice. Este o măsură logică și benefică pentru siguranța cetățenilor.

În Piața Avram Iancu, după ce s-a terminat focul de artificii și după ce s-a cântat ”La multi ani!” a urmat o tornadă de petarde în fața Teatrului Național, cum nu am văzut în niciun an. S-a făcut un cerc mare și parcă era la un meci de fotbal. Așa ceva eu nu am văzut de când sunt primar în orașul acest, și am participat la multe focuri de artificii. Mi-a atras atenția că ceva trebuie făcut și avem timpul necesar să luăm decizii legislative. Am discutat cu factorii de ordine locali și centrali care au spus că au fost confiscate petarde, dar situația nu ar spune că a fost scăpată de sunt control, dar mă raliez unui asemenea demers și voi susține, prin procedurile legale, o formulă prin care să ținem sub control fenomenul. 

În Piața Avram Iancu de la 12.20 la 12.40 a fost un adevărat teatru de război în fața Teatrului Național. Nu ne putem juca cu așa ceva și nu este bine să fie în spații publice petarde așa puternice. Susțin și să raliez unui astfel de demers”, a declarat Emil Boc, la o emisiune online, pe Facebook.

Focul de artificii din noaptea de Revelion a fost unul decent, iar apoi oamenii au cântat ”La Multi Ani!” și au ciocnit un pahar de șampanie. După aceste momente a urmat nebunia, fiind zeci de oameni care au aruncat cu petarde în fața Teatrului, pe stradă, fără ca cineva să delimiteze un spațiu în care să se arunce. Din fericire nimeni nu a fost rănit.


Comentarii Facebook