Exclusiv - "Bobita", celebrul hot cu 400 de spargeri la activ, da din nou lovituri in Cluj-Napoca


Celebrul "Bobita", cercetat in 2004 - 2005 pentru sute de spargeri comise in Cluj-Napoca, a revenit in vizorul politiei. Eliberat anul trecut din Centrul de minori de la Buzias, "Bobita", pe numele lui Grigore Ilie Moldovan, este cercetat acum pentru alte 3 spargeri.

Tanarul are acum 19 ani si a fost tinut sub supraveghere de politistii clujeni inca din luna septembrie 2009, cand a fost eliberat de la Buzias. Oamenii legii aveau informatii ca "Bobita" nu s-a cumintit si ca are de gand sa comita si alte spargeri.

La ultima fapta a fost prins in flagrant in 17 martie, in jurul orei 21.30, dupa ce a patruns intr-o locuinta de pe strada Frunzisului, din Cluj-Napoca. "Bobita" a fost insotit de o tanara din comuna Sandulesti, care l-a astepta in fata imobilului.

Cei doi au sustras din apartament un telefon mobil si o camera foto digitala si au fost retinuti la scurt timp de politisti.

Furtul de acum paleste in fata "loviturilor" date de "Bobita" cat timp a fost minor. In 2004, celebrul spargator de locuinte, impreuna cu alti 4 prieteni, a comis circa 400 de spargeri, date la magazinele din zona centrala a orasului, dar si la apartamentele din cartiere. Paguba totala, acum cativa ani, a fost de cateva miliarde de lei vechi, din care mare parte nu a fost recuperata, pentru ca "Bobita" si gasca lui traiau pe picior mare.

Celebrul spargator minor actiona folosind tehnica "Buna ziua" brevetata chiar de el. "Intrau in scara unui bloc si incepeau sa verifice usile, una dupa alta, pentru a vedea daca pot intra. Odata ajunsi in casa, daca nimeni nu venea sa ii intrebe nimic, prindeau ce puteau duce si gata, fugeau de mancau pamantul", povesteste unul dintre lucratorii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Cluj, care s-a ocupat acum 6 ani de spargerile date de gasca de hoti minori.

In presa de atunci, "Bobita" a dat interviuri ample si a povestit modul in care intra in apartamente. "Apas incet pe clanta. Bag mana si iau. Daca ma vede, cersesc. Scot punga de aurolac si nu mai zice nimic, ca se teme. Daca nu-i deschisa usa, sun si cer o sticla cu apa si, cand pleaca omul sa-mi aduca, fur", povestea Bobita in "Clujeanul", din 24 noiembrie 2004.

Celebrul spargator nu a putut fi pedepsit pana cand nu a implinit varsta de 14 ani. Atunci a fost trimis la centrul de minori de la Buzias, de unde s-a eliberat la finalul anului trecut.

De atunci a mai comis trei spargeri pentru care este cercetat ce politie, dar procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca au decis ca poate fi cercetat in stare de libertate pentru ca nu prezinta pericol public.

Comentarii Facebook