Bebelusul operat la Institutul Inimii din Cluj este in stare critica

Starea bebelusului este critica, iar prognosticul este rezervat, spun medicii de la Institutul Inimii din Cluj.

 

Medicul Manuel Chira, cel care a condus echipa care a realizat operatia, a declarat pentru Mediafax ca starea micutului este critica, dupa ce in noaptea de vineri spre sambata au aparut complicatii. Chirurgul a spus ca in acest moment orice se poate intampla avand in vedere varsta si greutatea bebelusului. Dragos Matei este acum internat la sectia de Terapie Intensiva a Insitutului clujean.

 

Profesorul Mircea Barsan, seful Sectiei Chirurgie Cardio-Vasculara din cadrul Institutului declara, pentru Stiri de Cluj, imediata dupa operatie, ca abia dupa cateva zile se va vedea daca operatia a reusit. Interventia chirurgicala a durat mai bine de noua ore. Bebelusul suferea de transpozitie de vase mari si fara aceasta operatie nu supravietuia.

 

Dragos Matei s-a nascut cu o malformatie in data de 9 august la Ploiesti. De acolo, el a fost transferat la Maternitatea Giulesti tocmai din cauza acestei malformatii congenitale. Cu doar cinci ore inainte de izbucnirea incendiului, el a fost transportat de un echipaj SMURD la Cluj. Cinci bebelusi au murit si alti sase au fost grav raniti de flacarile care au cuprins sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti.

Comentarii Facebook