Atentie parinti ! Bauturile energizante sunt toxice pentru copii, conform studiilor facute de Universitatea Chicago

Concentratia de cofeina este de pana la 14 ori mai mare decat la sucurile carbogazoase, nivel considerat "toxic" de catre medici. 

 

Conform studiului realizat de Spitalul de copii din cadru Universitatii din Chicago, bauturile energizante contin o cantitate de calorii pe care un copil nu o poate consuma, putand astfel cauza obezitate. O alta problema este deteriorarea danturii, pe care nivelul in exces de calorii o provoaca.

 

Stimulentii din bauturile energizante, inclusiv cofeina, au fost asociati si in trecut de mai multe studii cu aparitia unor boli precum diabetul si afectiunile cardiace.

 

Medicii americani recomanda ca pentru hidratare copiii sa consume apa, care are doar efecte benefice asupra organismului. Nici bauturile energizante pentru sportivi nu sunt recomandate pentru sete, ele continand carbohidrati, electroliti si minerale pe care un sportiv le elimina prin transpiratie in cazul unui efort intens, dar un copil care doar isi potoleste setea le retine in organism.

 

Brandurile de bauturi energizante studiate in cercetarea universitatii din Chicago sunt Red Bull, Monster si Rockstar, conform dailymail.co.uk

 

 

 

Comentarii Facebook