Avocatii lui Paszkany din dosarul "Gazeta 2" repusi sub acuzare de procurorul general al Romaniei


Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a dispus reluarea urmaririi penale impotriva avocatului lui Arpada Paszkany, Calin Bucerzan, dar si impotriva unui foarte cunoscut avocat clujean Eugen Iordachescu.

Cei doi au fost pusi sub acuzatie de procurorii DIICOT pentru marturie mincinoasa in procesul in care finantatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost judecat de Tribunalul Cluj sub acuzatia de sustinere a unui grup de criminalitate organizata. In acest dosar penal, care s-a finalizat cu achitarea lui Paszkany de acuzatiile aduse de procurorii DIICOT, avocatul Iordachescu a comparut ca si martor. In prima faza, avocatul le-a spus procurorilor ca Arpad Paszkany ar fi organizat o campanie de presa impotriva lui Dascalu. Aceasta declaratie nu a mai fost sustinuta de Iordachescu in fata judecatorilor, unde a afirmat cu totul altceva. "Toata intalnirea s-a desfasurat intr-o maniera extrem de profesionista. Mie mi s-a parut o tranzactie perfect legala. Ar trebui sa fiu arestat in fiecare zi daca asta a fost un santaj", a spus Iordachescu, in fata magistratilor.

Arpad Paszkany a fost acuzat de Iulian Dascalu, proprietarul Iulius Mall, ca l-ar fi santajat cu demararea unui proces in urma caruia ar fi putut sa piarda terenul concesionat de Consiliul Judetean Cluj pentru constructia mall-ului din cartierului Gheorgheni

Avocatul Iordachescu, NUP de la fostii colegi

Pentru aceasta intoarcere de 180 de grade in declaratii, avocatul Iordachescu a fost pus sub acuzare chiar in timpul procesului de catre procurorul DIICOT, pentru marturie mincinoasa. Ulterior, dosarul penal a fost transferat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, unde procurorul de caz a dat solutie de neincepere a urmaririi penale fara ca macar sa il audieze pe avocat. Interesant este faptul ca avocatul Iordachescu a fost procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, pana in anul 2004.

Solutia data in cazul lui Iordachescu a fost atacata de DIICOT la Parchetul General. Procurorul general al Romaniei a acceptat observatiile facute in cazul de fata si a dispus refacerea dosarului penal in cazul avocatilor Bucerzan si Iordachescu.

Procurorul Sebastian Dobrescu de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a confirmat pentru Stiri de Cluj ca cei doi avocati au fost repusi sub acuzare. "Exista infirmarea procurorului general al Romaniei impotriva solutiei de NUP. Procurorul general nu a fost de acord cu solutia data de procurorul de la Cluj si de regula se dau dispozitii in legatura cu ce anume trebuie completat dosarul penal", a spus procurorul Dobrescu. Celalalt avocat, Eugen Bucerzan reprezinta interesele civile ale lui Arpad Paszkany in diferite procese civile pe care acesta le are.

Cei doi avocati, au fost prezenti la intalnirea dintre Arpad Paszkany si Iulian Dascalu, in timpul careia ultimul a fost de acord sa ii vanda patronului CFR Cluj, un teren de 1.4 hectare langa Iulius Mall pentru suma de 240.000 de euro, din care doar 10.000 de euro cash, iar restul contra unor servicii de publicitate pe stadionul CFR Cluj. De la aceasta discutie au pornit acuzatiile de santaj, sustinute de Dascalu si infirmate de Paszkany.
Avocatul Iordachescu a declarat ca nu stie de decizia data de Laura Codruta Kovesi.

 

Paszkany s-a luptat in dosarul "Gazeta 2" cu Marius Nicoara si Iulian Dascalu

 

Aprad Paszkany a fost acuzat de procurorii DIICOT ca pentru a-l santaja pe Iulian Dascalu a finantat trustul Gazeta de Cluj, condus de Liviu Man. Anchetatorii au incercat sa demonstreze in timpul procesului ca jurnalistii de la Gazeta de Cluj au actionat la comanda patronului CFR CLuj, nemultumit ca a pierdut licitatia pentru construirea Iulius Mall.

Paszkany a fost acuzat ca l-a santajat pe Iulian Dascalu cu blocarea lucrarilor prin contestarea in instanta a licitatiei organizata de COnsiliul Judetean Cluj, condus la acea vreme de actualul senator PNL, Marius Nicoara.

Cei doi oameni de afaceri s-au impacat, dupa ce Dascalu a cedat terenul de 1,4 hectare din spatele Iulius Mall, unde Paszkany a amenajat un teren de antrenament pentru clubul CFR. Acuzatia ca terenul a fost obtinut prin santaj nu a stat in picioare in instanta, iar Curtea de Apel Cluj a admis sentinta tribunalului Cluj, portivit careia Paszkany este nevinovat.

 

Vezi si...

Seful DIICOT Cluj, Mircea Hrudei: In dosarul Paszkany au existat presiuni de la inceput pana la sfarsit

Arpad Paszkany a fost achitat in dosarul "Gazeta 2" - VIDEO

Comentarii Facebook