BAC 2011: Absolventii de liceu din Cluj cred ca probele la limba straina sunt multe si inutile


Absolventii de liceu din Cluj-Napoca au sustinut luni, 20 iunie, prima proba din cadrul examenului de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba straina. Tinerii sunt nemultumiti ca evaluarea dureaza prea mult.

Examenul a fost sustinut la Cluj de 6.200 de tineri, care au trebuit sa treaca de proba de auditie intr-o limba straina la alegere. Marti si miercuri urmeaza probele orale din cadrul examenului de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba straina.

Tinerii sustin ca organizarea examenului este deficitara si ca totul dureaza prea mult. "Proba orala in sine nu are valoare. Ultimele 3 saptamani am pierdut timpul doar pentru aceste probe de evaluare a competentelor lingvistice care in final, nu reflecta potentialul nostru, al elevilor", a spus Sorin Pop, unul dintre elevii care a sustinut proba la Liceul "Lucian Blaga" din Cluj. Elevii sustin ca totul putea fi facut intr-o singura zi si sa nu isi mai piarda timpul.

Inspectorul general scolar Cluj, Anca Hodorogea, a declarat pentru Stiri de Cluj ca modul de organizare a examenului de Bacalaureat din acest an a suferit modificari fata de anul trecut. "In 2010, am avut examen de evaluare a competentelor lingvistice in lunile martie - aprilie. Acum totul s-a schimbat si s-a decis la nivelul Ministerului Educatiei sa fie sustinuta proba de competente lingvistice in luna iunie. De aceea unora li se pare ca dureaza prea mult, dar sunt examene care trebuie sustinute", a declarat Anca Hodorogea.

Examenul de Bacalaureat va continua saptamana viitoare cu restul probelor aprobate de Ministerul Educatiei. Probele scrise incep in 27 iunie cu Limba si literatura romana, in 28 iunie este programata proba la Limba si literatura materna, in 29 iunie va fi proba obligatorie a profilului, iar in 1 iulie proba la alegere a profilului si specializarii.

 

Vezi si...

Absolventii de liceu incep luni examenul de bacalaureat

 

Autor: Gratian Pacurar

Comentarii Facebook