Avocat din Bucuresti, retinut de procurorii DNA Cluj


Avocatul Szekely Adalbert Cornel, de la Baroul Bucuresti, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Cluj pentru trafic de influenta.

"In perioada februarie - 2 mai 2011, inculpatul Szekely Adalbert Cornel, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins si primit de la doua persoane denuntatoare suma de 6.000, respectiv de 4.000 euro, pentru ca, prin influenta pe care sustinea ca o are pe langa judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sa determine pronuntarea unor solutii mai blande intr-un dosar in care sotii denuntatoarelor erau judecati pentru infractiuni de crima organizata si in care cei doi fusesera condamnati de instanta de fond", sustin procurorii DNA Cluj.

Szekely Adalbert Cornel a pretins cate 2.000 de euro pentru fiecare an de detentie care s-ar scadea din pedeapsa pronuntata in prima instanta fata de cei doi soti ai denuntatoarelor.

"La data de 2 mai 2011, inculpatul Szekely Adalbert Cornel a fost prins in flagrant delict dupa ce a primit de la cele doua denuntatoare suma de 10.000 de euro ca obiect al infractiunii de trafic de influenta", au mai precizat procurorii clujeni.

Luni, 2 mai, avocatul a fost restinut pe 24 de ore, iar astazi este prezentat in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare pe 29 de zile.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

UPDATE

 

Avocatul Szekely Adalbert Cornel a fost arestat pe 29 de zile sub acuzatia de trafic de influenta. "Cererea de arestare a fost admisa de jucatori, iar aparatorul avocatului a inaintat recurs in sala care va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a declarat pentru Stiri de Cluj Claudiu Ilies, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj.

 

Comentarii Facebook