Audierile de la Târgu Mureș, din ”Dosarul Apostu”, un mare FÂS. Declarațiile sunt favorabile fostului primar

 

Cele 11 persoane citate în ”Dosarul Apostu”, consilieri locali și angajați ai Primăriei Cluj-Napoca, au fost audiate de judecătorul de la Curtea de Apel Târgu Mureș, dar declarațiile nu au fost pe măsura așteptărilor procurorilor DNA.

 

Martorii au fost recitați, după ce în 17 septembrie nu s-au prezentat la înfățișare. 

 

Între martorii audiați s-au numărat Virgil Poruţiu, directorul tehnic al Primăriei Cluj-Napoca, Corina Ciuban, directorul de Urbanism al Primăriei Cluj-Napoca, Dacia Crişan, fostul director de Patrimoniu, Ioan Bogdan, şef Serviciu Financiar - Salarizare, Mirela Mărincean, şef Serviciu Direcţia Tehnică - Siguranţa Circulaţiei Rutiere, Constantin Tomoş, consilier local PDL, Somody Gyula, fost consilier local UDMR, și Claudia Anastase, consilier local USL.

 

Poruțiu a declarat în fața instanței că fostul primar Sorin Apostu nu i-a cerut să intervină în favoarea vreunei firme care a avut sau are contracte cu Primăria Cluj-Napoca. 

 

Directorul Tehnic a fost întrebat de judecătorul Floare Găzdac despre recomandarea solicitată de firma Brantner Veres, iar Poruțiu a spus că un angajat al socității, Nelu Miron, i-a solicitat această recomandare, dar el l-a trimis mai departe ”la serviciul care se ocupă de acest lucru în Primărie”. 

 

Procurorii DNA l-au acuzat pe Sorin Apostu că ar fi favorizat firma Brantner și prin eliberarea unei recomandări care să poată fi folosită la alte licitații. 

 

Recomandarea pentru firma de salubritate a fost semnată de Mirela Mărincean, şeful Direcţiei Tehnică. Ea a declarat că nu își mai amintește mare lucru din acea perioadă, doar că a semnat cele două recomandări. 

 

Instanța i-a permis să studieze actele, iar apoi Mărincean a declarat că le-a semnat, iar în locul primarului Sorin Apostu ar fi semnat viceprimarul de la acea vreme, Laszlo Attila. Ea a mai adăugat că nu îl cunoaște pe Călin Stoia. 

 

Dacia Crișan și Corina Ciuban au declarat că nu cunosc amănunte despre contractele cu firma Brantner sau cel de asigurare a parcului auto al RATUC Cluj. 

 

Consilierii locali, Somody Gyula, Constantin Tomoş și Claudia Anastase, membri în comisia de licitație de la contractul cu Brantner Vereș, au declarat că primarul Sorin Apostu nu a intervenit în niciun fel. 

 

Ioan Bogdan, şeful Serviciuui Financiar-Salarizare Primăria Cluj-Napoca, a precizat că licitația a fost supervizată de angajați de la Finanțele Cluj și că nu au fost intervenții.

Comentarii Facebook