Apar doua drumuri - centura intre Floresti si Cluj-Napoca, pentru a evita "nebunia" de pe DN 1


Primaria Floresti lucreaza la doua proiecte de infrastructura pentru a reduce traficul "nebun" de pe DN 1 de la orele de varf. Investitiile vizeaza doua drumuri care sa lege Florestiul de Manastur si Grigorescu.

Primarul comunei Floresti, Ioachim Vancea, a declarat ca in luna mai vor fi demarate lucrarile la centura de macadam, care va lega comuna Floresti de strada Donath si le va permite soferilor sa ocoleasca DN 1.

"Trebuie sa incepem lucrarile si joi dimineata vom avea o intalnire cu firma constructoare pentru a face organizarea de santier. Contractul este semnat, dar anuntul oficial pot sa il fac dupa discutiile de clarificare cu constructorul", a declarat pentru Stiri de Cluj primarul Ioachim Vancea.

Lucrarile vor fi efectuate de firma Cridov, iar valoarea investitiei este de aproape un milion de euro.

"Centura va pleca de pe strada Donath si vine pana la hidrocentrala de la Floresti. A doua ramura va porni din cartierul Cetatea Fetei, pe drum de campie care merge spre Sanaslau. Pe o finantare viitoare vom putea continua aceasta portiune pe Valea Garbaului - Ciurila - Savadisla", a mai spus Ioachim Vancea.

Primarul comunei Floresti a adaugat ca prioritara este portiunea din Grigorescu pana la baraj, pentru ca locuitorii comunei sa aiba o alternativa la drumul national. "Este totusi o solutie de avarie. Nu este in intentia noastra de a ocoli orasul pe acest drum, care va fi din macadam, ci de a le oferi oamenilor o alternativa. In viitor am putea si asfalta drumul", a mai spus Vancea.

Al doilea proiect vizeaza amenajarea unei piste de biciclisti din Floresti si pana in Manastur. In paralel, va fi amenajata si o sosea moderna prin comuna.

Drumul va pornit de pe strada Profesor Dumitru Tautan si va merge pe deasupra unitatii militare, cu o bifurcatie in spatele centrului comercial Polus, un drum urmand sa mearga spre Sfantul Ioan, iar altul spre DN 1.

"Este o pista pentru biciclete pe care o amenajam, dar si un drum de ocolire. Ambele vor porni de pe strada Profesor Dumitru Tautan - Dumitru Mocanu - Profesor Ioan Rus - Tautiului - strada Margaretelor si iesim din zona de intravilan a Florestiului. Drumul si pista de biciclisti vor ajunge deasupra magaznului Metro si Polus. Acolo vor fi doua ramuri, una peste Valea Garbaului spre Sfantul Ioan si a doua ramura care coboara pe partea estica a Polus center si iese pe DN 1, pe langa Practiker", a explicat primarul Ioachim Vancea.

Edilul a mai spus ca investitia ar urma sa se ridica la circa 600.000 de lei pe kilometru de drum asfaltat. "Vom asfalta strada Margaretelor si atunci noi vom deschide un drum nou pentru locuitorii din comuna. Strazile Ioan Rus si Dumitru Mocanu sunt prinse intr-un program de asfaltare in acest an, iar restul sunt ok. Vom mai lucra pe portiunea de trei kilometri de la capatul strazii Margaretelor pana la Sfantul Ioan si DN 1", a mai spus Vancea.

Primarul comunei Floresti a mai adaugat ca licitatia pentru acest proiect va fi facuta in urmatoarea luna, iar proiectul va fi gata in 2013.

Drumul va decongestiona traficul pe DN1, deoarece in acest moment clujenii care locuiesc in Floresti si vin la lucru in Cluj-napoca nu au o ruta ocolitoare pentru a evita traficul de la orele de varf.

Comentarii Facebook