Amenzi pentru nepurtarea măștii în Huedin! Au fost date amenzi totale în valoare de 38.400 de lei


Polițiștii din Huedin au aplicat 13 amenzi în baza Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și alte sancțiuni în cadrul unei razii care a avut loc sâmbătă și duminică.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și cei ai Secției 8 Poliție Rurală Huedin au acționat în scopul creșterii gradului de siguranță publică pe raza de competență, prevenirii și combaterii infracționalității contra patrimoniului și creșterii gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic.

Totodată, activitățile desfășurate au urmărit verificarea modului de respectare a măsurilor sanitare stabilite în contextul actual al stării de alertă, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. 

În total, au fost legitimate 210 persoane și verificate aproximativ 100 de autovehicule.

Forțele participante au verificat zonele susceptibile de a forma aglomerări de persoane, procedând la controlarea mai multor operatori economici de pe raza de competență cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor stabilite.

Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38.400 de lei. Nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 a atras sancționarea a 13 persoane, alte 3 fiind sancționate pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au aplicat 61 de sancțiuni în conformitate cu OUG 195/2002 R, în acest sens fiind reținute 4 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Alte persoane au fost sancționate pentru încălcări aduse normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie sau a normelor privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Comentarii Facebook