Amenzi de 84.000 de lei aplicate de polițiștii din Cluj într-o singură zi

 

Polițiștii clujeni au aplicat vineri, 1 februarie, amenzi în valoare de 84.000 de lei, în cadrul unei razii pe mai multe domenii de activitate la care au participat  382 de poliţişti.

 

Cu această ocazie au fost depistate 16 infracţiuni, dintre care 9 în flagrant delict. Dintre acestea 7 de natură judiciară, 5 au fost constatate la regimul rutier şi 4 economico-financiare. Ieri, poliţiştii clujeni au aplicat 476 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 332 prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 71 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 27 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. 

 

La nivel judeţean, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii au controlat 107 de unităţi comerciale şi au instituit 14 de filtre rutiere.

 

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 83.618 de lei, iar a bunurilor confiscate la 2340 de lei. Poliţiştii au reţinut 11 de permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Purdea.

 

Polițiștii i-au prin pe Dan G., de 22 ani , Adrian G., de 24 ani, şi Gabriel O., de 22 ani, care sunt suspecţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. În noaptea de 31 ianuarie  spre 1 februarie, au pătruns în depozitul unui magazin alimentar de unde au sustras bunuri alimentare şi nealimentare în valoare de 2.300 lei. Bunurile au fost recuperate în totalitate, suspecţii fiind cercetaţi în libertate.

 

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Dej au depistat în trafic o autoutilitară condusă de Nicolae P. de 20 ani, din Salva, judeţul Bistriţa-Năsăud. Cu ocazia controlulului efectuat s-a constatat faptul că transporta o cantitate de 726,8 kg miez de nucă şi 108,5 kg seminţe de dovleac, fără acte de provenienţă. Şoferul a fost sancţionat contravenţional în baza Legii 12/1990 rep.,

luându-se totodată şi măsura complementară a reţinerii în vederea confiscării a cantităţii de 726,8 kg miez de nucă şi 108,5 kg seminţe de dovleac, în valoare de aproximativ 16.000 lei.

 

Poliţişti din cadrul Secţiei 5 Rurale Dej au depistat pe Rodica L. de 51 ani, din Mănăşturel, pe numele căreia a fost emis mandat european de arestare .

 

Poliţişti rutieri din cadrul Biroului Rutier Drumuri Naționale și Europene l-au depistat în trafic pe Tiberius S. de 35 ani, din Bonțida, care nu posedă permis de conducere, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localităţii Florești, având o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Acesta este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Comentarii Facebook