Amănunte ȘOC în cazul SPARGERII de la USAMV Cluj. Cât s-a furat, cum s-a intrat și cine plătește daunele - EXCLUSIV


Material de Delia Cărbune

Conducerea USAMV Cluj este în stare de șoc după spargerea care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, la casieria Rectoratului Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Ancheta Poliției Cluj este în plină desfășurare, fiind realizat un cerc de suspecți. ”În cauza a fost inregistrat un dosar penal privind comiterea infractiunii de furt calificat. S-a format un grup de lucru pentru solutionarea cazului. Joi au fost audiate mai multe persoane si au fost identificate camere de supraveghere și vizualizate imagini. În continuare se vizualizeaza imagini de pe camerele de supraveghere și se deruleaza activitati specifice. Cei in cauza aveau fetele acoperite. Se incearca refacerea traseului celor doi, identificarea acestora, depistarea lor”, precizează anchetatorii, în mod oficial.

Neoficial, sursele Știri de Cluj au precizat că cei din conducerea USAMV sunt șocați de modul în care s-a dat spargerea. ”Hoții erau mascați și au tăiat cu topoarele cablurile de la firma de securitate, cu care avem contract. Culmea este că firma de securitate a aflat despre spargere abia dimineața de la noi, cu toate că este plătită ca să intervină. Ne-am fi așteptat ca firma de securitate să ajungă la caz, chiar și dacă hoții erau plecați, nu să fim noi cei care îi avertizăm că s-a dat o spargere, după ce angajații au ajuns la lucru. Ne vom îndrepta împotriva firmei de securitate, la finalul anchetei pentru recuperarea pagubei”, au declarat surse bine informate. Cei de la USAMV Cluj se așteptau ca cineva de la firma de securitate să vadă că s-a întrerupt conexiunea cu echipamentul montat la Universitate și să trimită un echipaj. 

Un alt amănunt absolut șocant este că hoții, după ce au intrat în casierie pe geam, nici nu au fost nevoiți să forțeze seiful, ci l-au deschis cu cheia, uitată sau lăsată acolo de casieriță. ”Acest amănunt este șocant. Pe camerele de supraveghere se vede că în seif era cheia lăsată și oricine îl putea deschide. Acum anchetatorii vor stabili, vizionând imaginile din mai multe zile, dacă acesta era un mod în care acționa casierița sau dacă fix în acea zi a uitat cheia. Dacă a uitat numai atunci i se va face dosar penal. Oricum este de necrezut că a putut lăsa cheia în seif. Este o doamnă mai în vârstă și probabil că așa a făcut dintotdeauna”, a mai spus sursa citată.

Hoții au furat în total 90.000 de lei, bani care proveneau din taxele de cămin, dar și bonuri valorice, completează sursa citată.

Vestea spargerii a căzut ca un trăsnet peste conducerea USAMV, rectorul fiind plecat la București și prorectorii ocupați cu începerea anului universitar.

Știri de Cluj va publica, în curând, și alte informații despre acest caz.

Comentarii Facebook