Accident mortal pe DN1C la Cluj. Șoferul unui microbuz a murit pe loc. Îi pun să conducă până la epuizare - FOTO


Șoferul unui microbuz care transporta oameni din Republica Moldova a lovit un stâlp de curent și a murit.

Accident rutier mortal a avut loc pe DN1C, pe centura de ocolire a orașului Gherla, la km.0+700m, pe raza localității Bunești, în jurul orei 00.40. ”Un microbuz din Republica Moldova care se deplasa spre Cluj-Napoca a iesit de pe carosabil si a lovit un stalp de curent. Conducătorul microbuzului, în vârstă 30 ani, din Iasi, a decedat la fața locului. Cel mai probabil, pe fondul oboselii, ar fi adormit la volan”, a precizat Poliția.

La accidentul de azi-noapte din localitatea Bunesti, un microbuz cu 8 pasageri cetățeni din Republica Moldova a intrat într-un stâlp de beton. Șoferul a rămas incarcerat, iar după ce a fost extras a fost declarat decesul. Alti doi pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale, nefiind transportați la spital. S-a intervenit cu o autospecială cu modul de descarcerare și 3 ambulanțe SAJ”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Ancheta va stabili câte ore a condus acest șofer și dacă a respectat prevederile legale și orele de somn. De multe ori, șoferii de microbuze sunt puși să conducă până la epuizare.

H.C.Ș.

Comentarii Facebook