Alegeri cu SCANDAL a unui doctorand în Senatul UBB Cluj. S-a descoperit o fraudă demnă de RÂS

 

Alegerea studentului senator reprezentant al doctoranzilor în Senatul UBB Cluj a fost fraudată, iar scrutinul a fost reluat.

 

Într-un proces verbal care se află în posesia redacției știridecluj.ro se explică negru pe alb cum au fost fraudate aceste alegeri. În total, au existat 120 de doctoranzi care au votat pentru alegerea reprezentantului lor în Senatul UBB. La vot au participat efectiv 85 de votanți, dar când s-au numărat voturile au fost numărate 114 voturi. ”Pentru circumscripția doctoranzi au existat un număr de 120 de buletine de vot, dintre care în procesul verbal al secției de votare s-au consemnat 85 de voturi exprimate - în concordanță cu lista de prezență la vot, și s-au sigilat un număr de 35 de buletine de vot neutilizate care s-au desigilat în fața Biroului Electoral Central Studențesc și a observatorilor prezenți. La numărătoarea votului în urnă au fost găsite un număr de 114 buletine de vot”, se arată în procesul verbal.

 

Membrii comisiei de numărare a voturilor bănuiesc că introducerea voturilor în urnă s-a făcut în momentul transportului de la Rectoratul Universității Babeș Bolyai la Cantina Universității Babeș-Bolyai, locul unde trebuiau numărate voturile.

 

În concluzie, membrii comisiei de votare au cerut invalidarea alegerilor pentru desemnarea doctorandului care să facă parte din UBB. ”Sancționarea persoanelor care se fac vinovate de toate neregulile pe care cu respect vi le aducem la cunoștință. Demararea în regim de urgență a unei anchete interne care să fie de natură a clarifica situația de fapt și de a stabili răspunderile persoanelor care se fac vinovate de încălcarea legislației”, se arată în procesul verbal întocmit de membrii comisiei de votare.

 

Într-un răspuns semnat de președintele Senatului UBB Cluj, profesorul universitar Ioan Chirilă se arată că nu se poate stabili cu exactitate cine și când a introdus buletinele în urnă. ”Situația este un grav act de viciere a procesului de vot. Sugerăm reluarea procesului de alegere a reprezentanților doctoranzilor”, se mai arată în răspunsul prorectorului Chirilă.

 

O anchetă internă nu a depistat niciun vinovat, iar alegerile au fost reluate joi, 21 ianuarie, cu ocazia scrutinului pentru alegerea reprezentanților facultăților în Senatul UBB Cluj.

 

Dorim să vă aducem la cunoștință că alegerile pentru reprezentanții studenților sunt independente de cele ale conducerii Universității Babeș-Bolyai, cadrelor didactice fiindu-le interzis, prin regulamentele în vigoare, să se implice în vreun fel în demersurile procesului electiv.

 

Alegerile studențești din data de 9 decembrie au fost organizate respectând toate prevederile din regulamentele Universității Babeș-Bolyai, studenții desemnați câștigători, urmând să fie propuși spre validare în cadrul ședinței de Senat din luna februarie. 

 

La momentul numărării voturilor pentru circumscripția student senator reprezentant al doctoranzilor am sesizat o neconcordanță între numărul buletinelor de vot și cel al persoanelor care s-au prezentat la secția de vot (conform cu lista de electori). Ca urmare, Biroul Electoral Central Studențesc a decis invalidarea alegerilor pentru această circumscripție, demararea unei anchete interne în vederea analizării acestei situații și reorganizarea alegerilor pentru circumscripția în cauză, la o data de comun acord stabilită cu candidații”, precizează Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, organizatorul alegerilor.

Comentarii Facebook