Adrian Munteanu și Janis - amendă de 20.000 de lei. Inspectorii Antifraudă refuză să vină la controale

 

Poliția Cluj a amendat una dintre firmele lui Adrian Munteanu, patronul Grupului Janis, cu 20.000 de lei, în urma unei razii care a avut loc zilele trecute. 

 

De asemenea, au mai fost aplicate amenzi și de către pompieri, Protecția mediului, Primărie și Direcția de Sănătate Publică Cluj.

 

Poliția Cluj anunță că a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei pentru lipsa documentelor de proveniență a vinurilor, după un control la Janis Stuf, în Piața Unirii.

 

Din păcate, inspectorii de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală Oradea, structură care a înglobat și înlocuit Garda Financiară, au lipsit de la acest control de amploare, deși li s-a cerut ajutorul. 

 

Inspectorii Antifraudă au abilitatea de a face controale pe casele de marcat și să închidă localurile cu probleme. Conform unor surse, la controlul care a avut loc în noaptea de duminică spre luni au fost chemați și foștii inspectori de la Garda Financiară, dar aceștia au lipsit așa cum au mai făcut-o și la alte razii.

 

Poliția Cluj a făcut și un proiect de schimbare a legislației, prin care și polițiștii de la IPJ -uri să aibă abilitatea de a controla casele de marcat. În prezent, fără un inspector de la Antifraudă Fiscală nu se poate face nimic și nu se poate pune lacăt pe o societate. 

 

Polițiștii au descoperit că localurile din Grupul Janis au operat pe nu mai puțin de 40 de societăți comerciale, dintre care numai 26 mai sunt active, restul fiind ”trase pe linie moartă”, susțin aceleași surse. 

 

Probleme au găsit și de celelalte instituții prezenta la control, în special cu avizele de funcționare. 

 

În cursul zilei de joi va fi prezentat un raport amplu cu toate amenzile aplicate în urma acestei razii.

 

Grupul Janis deține în Cluj-Napoca mai multe localuri, având cea mai mare cotă de piață.

 

În 2012, Janis Pub a fost la un pas să fie închis de Garda Financiară de atunci, dar Adrian Munteanu a scăpat contestând măsura în instanță. 

 

Explicațiile PICANTE ale patronului Janis, club închis de Garda Financiară pentru 600 de lei care nu puteau fi justificați - IMAGINI DE LA RAZIE

 

Adrian Munteanu nu a putut fi contactat, dar așteptăm un punct de vedere din partea dânsului.

Comentarii Facebook