Accident aviatic SIMULAT la Aeroportul Internațional Cluj. Traficul pe Traian Vuia va fi afectat

 

O intervenție în cazul unui accident aviatic simulat va avea loc, luni, 18 noiembrie, la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

 

Între orele 10.00 şi 11.30, se va desfăşura un exerciţiu de simulare a unui accident aviatic în organizarea Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” şi a celorlalte structuri cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unui astfel de eveniment.

 

În cadrul acestuia, vor interveni structurile abilitate pentru intervenţie în cazul unui accident aviatic al unei aeronave, care ar fi surprinsă de un fenomen natural atipic, respectiv un cutremur,  în momentul în care aceasta aterizează pe pista aeroportului clujean.

 

Echipele de intervenţie vor fi compuse din autospeciale pentru stingere a incendiilor, de descarcerare şi catastrofe naturale, pentru asistenţa medicală de urgenţă, triaj şi transport al victimelor, suport logistic, conducere şi comandă, etc. 

 

Simularea va cuprinde operaţiuni de delimitare a zonei accidentului, stingere a incendiilor, căutarea şi salvarea victimelor, acordarea asistenţei medicale de urgenţă, triajul şi transportul victimelor la unităţile spitaliceşti din apropiere”, precizează reprezentanții Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

 

La acest exercițiu ”vor fi folosite mijloace acustice şi vizuale pentru deplasarea echipajelor la locul incidentului simulat, precum şi pentru trasportul persoanelor, presupuse a fi rănite, la unităţile spitaliceşti din localitate, cu un număr ridicat de ambulanţe, încât să se poată cuantifica timpul real pentru desfăşurarea acestor operaţiuni.

 

Sperăm că aceste activităţi să nu creeze neplăceri şoferilor aflaţi în trafic pe perioada desfăşurării exerciţiului sau stare de panică pentru persoanele aflate în apropierea rutelor folosite de echipele de intervenţie”, informează reprezentanții Aeroportului.

Comentarii Facebook