Pastorul Marius Leontiuc, condamnat la 19 ani cu executare. A ȚEPUIT clujenii cu un bloc FANTOMĂ

 

Pastorul luteran Marius Leontiuc a fost condamnat la 19 ani de închisoare cu executare, de Curtea de Apel Cluj.

 

Sentința magistratului Delia Purice este fără precedent, dar mai poate fi atacată la Înalta Curte de casație și Justiție.

 

Pastorul Marius Leontiuc este judecat pentru că a înșelat peste 100 de familii cu suma de un milion de lei, cărora le-a vândut apartamente în Cluj-Napoca într-un bloc inexistent, de pe strada Pasteur nr 10.

 

Leontiuc a fost condamnat la 10 ani cu executare, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus rejudecarea procesului, astfel că dosarul a revenit la Curtea de Apel Cluj. 

 

Pastorul luteran a declarat că el nu a înșelat pe nimeni, ci a fost vorba despre neglijență în serviciu. ”A înșela este a induce în eroare. Pot să spun că i-am păgubit, nu că i-am înșelat. Am pledat de la început ca vinovat pentru neglijență în serviciu, care este o infracțiune distinctă de înșelăciune. Înșelăciune înseamnă să îl minți pe om, dar a neîndeplini o obligație contractuală nu înseamnă o minciună, înseamnă o culpă de forma neglijenței în serviciu. Este o chestiune gravă și regretabilă”, a spus Leontiuc, care dă vina pe Primăria Cluj-Napoca pentru că nu i-a emis autorizația de construire.  

Comentarii Facebook