A „plouat” cu amenzi în Cluj! Peste 30 de șoferi au rămas fără permis de conducere în weekend


În acest final de săptămână, polițiștii din cadrul IPJ Cluj au acționat la nivelul întregului județ în vederea creșterii nivelului de siguranță rutieră. 

În acest interval de timp, polițiștii au dispus reținerea a 33 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 11 în cazul unor conducători auto depistați încălcând regimul legal de viteză.

În cazul a 22 de conducători auto opriți în trafic pentru control, polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare ca urmare a neregulilor constatate.

Polițiștii au depistat, în weekend, mai mulți șoferi care au condus fără permis de conducere, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. 

Este și cazul unui tânăr prins la volan sub influența stupefiantelor. 

,,În data de 25 februarie a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii Compartimentului Rutier Gherla au interceptat un autoturism pe DJ109D, în localitatea Sic, condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași comună.

La testarea cu aparatul Drugtest au reieșit indicii cu privire la prezența substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă proba în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe psihoactive.”, informează IPJ Cluj. 

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Alt șofer a fost prins de polițiști în timp ce circula cu permisul suspendat.

,,În data de 25 februarie a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii Biroului Rutier Turda au depistat un tânăr, de 22 de ani, din municipiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Gheorghe Barițiu, având dreptul de a conduce suspendat.” a transmis IPJ Cluj. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unuivehicul fără permis de conducere.

Tot în acest weekend doi bărbați au fost prinși la volan sub influența alcoolului.

,,În data de 24 februarie a.c., în jurul orei 22.50, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat pe DJ109C, în localitatea Geaca, au depistat un tânăr de 21 de ani, din comuna Geaca, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, în jurul orei 23.12, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe DJ109, prin localitatea Așchileu Mare, având o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.”, informează IPJ Cluj. 

În ambele cazuri, conducătorii auto au fost conduși la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comentarii Facebook