A început operațiunea de curățare a drumului Măguri-Răcătău. Autoritățile au așteptat trecerea weekendului pentru a interveni


Consiliul Județean Cluj a început operațiunea de degajare a stâncilor căzute de pe versant pe drumul județean 107T Măguri-Răcătău - Măguri. Lucrările au început în cursul zilei de luni, 28 februarie, după ce  sâmbătă, 26 februarie, mai multe stânci s-au surpat pe șosea. Acțiunile au început în urma întâlnirii obligatorii a Comitetului Județean pentru  Situații de Urgență Cluj. Autoritățile au declarat atunci (sâmbătă) că vor aștepta trecerea weekendului pentru a începe lucrările de curățare. 

Am dispus luarea tuturor măsurilor necesare atât pentru stabilizarea versantului, cât și pentru înlăturarea stâncilor de pe partea carsobilă, astfel încât circulația rutieră să poată fi reluată într-un timp cât mai scurt, în condiții de maximă siguranță”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Căderile de stânci au afectat un sector de drum în lungime de cca. 30 de m liniari, precum și parapeții de protecție dinspre râul Someș. Traficul se desfășoară pe o rută alternativă. 

Citește și: Un drum din județul Cluj a fost blocat de o surpare de stânci. Autoritățile nu vor interveni în weekend pentru curățare

În urma alunecării de teren nu s-au înregistrat victime. Drumul trece prin defileul Someșului Rece și prin situl Natura 2000. 

Comentarii Facebook