Ți se rupe sufletul! Ajunsă în România, o fetiță refugiată din Ucraina și-a dat jucăria în semn de mulțumire pentru mâncarea primită


O fetiță din Ucraina a înmuiat inimile voluntarilor și a lăsat o femeie cu lacrimi în ochi după ce și-a oferit jucăria în semn de mulțumire pentru mâncarea primită. 

Mii de ucraineni, în mare parte mame cu copii, au părăsit țara, fugind din calea războiului. Unii s-au oprit la neamuri, alții tranzitează țara noastră spre alte destinații. Oamenii cu suflet mare, de pe traseu, le oferă acestora mâncare gratuită și chiar locuri unde să doarmă.

Într-o stație de alimentare din Bistrița ucrainenii ce se opresc pentru a alimenta sunt așteptați de un grup de voluntari. Aceștia le oferă refugiaților donații sub formă de mâncare caldă, haine și produse de igienă. 

Duminică, 27 februarie, gestul unei fetițe care a ajuns împreună cu mama sa în stația de alimentare a adus lacrimi în ochii voluntarilor bistrițeni. Impresionată de gestul micuței, o bistrițeancă a ținut morțiș ca toți donatorii să afle povestea micuței și să afle că și ei au primit ceva în schimbul donației lor. 

Am primit ieri o jucărie de la o fetiță din Ucraina căreia i-am dat de mâncare. Am crezut că mor! Opresc mulți în stație, mergând spre Ungaria. Mulți ne-au spus că le cer bani la ei la vamă, ca sa poată trece și bărbații. E incredibil! Noi le dăm tuturor mâncare și băuturi calde, facem ce putem. În România intră ușor, dar de granița lor nu trec fără șpagă. Erau foarte supărați!”, spune o voluntară din Bistrița. 

Bistrițeanca a publicat pe pagina sa de facebook povestea și o poză cu animăluțul de pluș primit de la fetiță. În scurt timp, numărul de distribuiri și comentarii ale postării au crescut, dând dovadă că un gest așa de mic poate răscoli sufletul oricărui om. 

jucariebistrita.jpeg


Comentarii Facebook