Miercuri 24 Aprilie

Un drum din județul Cluj a fost blocat de o surpare de stânci. Autoritățile nu vor interveni în weekend pentru curățare


Drumul județean 107 T, situat între localitățile Răcătău și Măguri a fost blocat de o surpare de stânci. Autoritățile vor interveni cu utilajele din dotare pentru deblocarea căii de acces, dar nu în acest weekend, ci abia luni.

Între timp a fost deschisă o rută alternativă pentru șoferi. Este vorba despre un drum de coastă pe care s-a împrăștiat material antiderapant.

În prezent traficul spre satul Măguri se desfășoară pe ruta ocolitoare DC 111, aceasta fiind semnalizată corespunzător la intersecția dintre cele două drumuri, situată înaintea Primăriei comunei din satul Măguri-Răcătău. În acest moment Consiliul Județean în calitate de administrator al drumului desfășoară activități specifice în vederea stabilizării versantului și a eliberării părții carosabile”, potrivit Instituției Prefectului Județului Cluj.

În urma alunecării de teren nu s-au înregistrat victime. Drumul trece prin defileul Someșului Rece și prin situl Natura 2000. Luni se va întruni o comisie, la care vor fi prezenți și cei de la Apele Române și de la sit, pentru a se găsi cea mai bună metodă de a se degaja drumul. 

drum 1.jpeg

Foto: Info trafic 24

Comentarii Facebook